Trg otvorenog srca na Trgu republike

0
1061
Trg otvorenog srca
Trg otvorenog srca
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Manifestacija „Trg otvorenog srca“ biće otvorena 14. decembra na Trgu republike i trajaće do 12. januara 2014. godine, najavljeno je iz Turističke organizacije Beograda.

Svakog vikenda mališani će uživati u dečjim predstavama, baletskim mjuziklima, nastupima mađioničara, žonglera i animatora. Pozorište „Boško Buha” za 31. decembar priprema iznenađenje za najmlađe, svečani doček Deda Mraza na Trgu otvorenog srca.
Ulaz na sve programe je slobodan, a odvijaće se petkom od 17.30 časova i subotom i nedeljom od 12 časova. U skladu sa duhom praznika,

Trg otvorenog srca već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Kupovinom autentičnog suvenira manifestacije, novogodišnje šolje, po ceni od 150 dinara, svaki posetilac pomaže nabavku didaktičkih sredstava za učenike sa smetnjama u razvoju, koji se se školuju u inkluzivnom sistemu, u redovnim osnovnim i srednjim školama u Beogradu. Takođe, kao i prošle godine, biće postavljena posebna humanitarna kućica, u koju će posetioci moći da donose igračke i garderobu za decu, svakog radnog dana od 16 do 20 časova, kao i vikendom od 12 do 20 časova. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno, biće poklonjeno domovima za nezbrinutu decu u Beogradu.

Prošle godine je prikupljena velika količina garderobe i igračaka za decu, koje su u saradnji sa Skupštinom grada Beograda raspoređene na 14 različitih adresa, među kojima su Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, Svratište, Sigurna kuća, Dom za decu sa smetnjama u razvoju u Sremčici i drugi.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR