Za vikend paklene gužve, tržni centri će raditi do ponoći

0
920
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Tržni centri su usled velike gužve koja ih je zadesila proteklog vikenda odlučili da ove subote i nedelje produže radno vreme do ponoći. Očekuje se prava novogodišnja navala, jer je to poslednji trenutak za kupovinu poklona po sniženim cenama.

Na ulazu u garažu u „Ušće šoping centar“ juče je kolona vozila kružila tražeći slobodno mesto. Na ulazu garaže sa više od 1.000 mesta brojač je pokazivao da na prvom nivou ima tek 19 slobodnih. Već u 14 sati, iako je bio radni dan, u tržnom centru bilo je kao u mravinjaku. Pokretnim stepenicama su se slivale i uspinjale reke ljudi, tražilo se mesto više u kafićima i restoranima. Ali, sudeći po tome da tek po neki posetilac nosi pune kese, nameće se zaključak da je bilo više šetača nego kupaca.
U šoping molu „Ušće“ kažu da uvek pred praznike beleže rekordnu posećenost i da će tako biti i za predstojeći.
– Zbog veće posete ćemo produžiti radno vreme do ponoći kako bi posetioci bez žurbe mogli da obiđu sve željene radnje. Obezbedićemo i dodatne parking kapacitete, što će sigurno obradovati sve vozače – kažu u „Ušću“.
Anđelku Aksentijević (31) juče smo zatekli u kupovini sa sinom.
– Nismo očekivali da ćemo upasti u ovoliku gužvu. Po poseti se vidi da svi čekaju sniženja da nešto kupe, pa je i zbog toga gužva – kaže Anđelka. Trgovci su ponudili sniženja od 20 do čak 70 odsto.
– Ni sada nema igla gde da padne, a mogu da zamislim kako će tek biti u subotu i nedelju – kaže jedan od njih.
I u „Delta sitiju“ kažu da će u subotu i nedelju raditi do ponoći i da očekuju više od 90.000 posetilaca. – Garaže su prepune, pa kao alternativu posetioci mogu da koriste parking Belvil naselja, mada je i on prebukiran kada je novogodisnja euforija u pitanju – kažu u „Delta sitiju“.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR