Kristijan Golubović: Očajnički želim da napravim dete pre robije

0
NextWEB hosting

Sad su me osudili na 14 godina jer sam zbog Legije, neke 1993. udario jednom dripcu šamar i naterao kriminalce da legnu na pod.

– Je l’ se za 100 grama heroina dobija tolika robija?! Je l’ to normlano? A šta je sa onima koji po dve tone valjaju? To, je, bre, moja kriminalna prošlost. Nikad niko u Srbiji nije osuđen za dva paketića, opisuje prvi utisak Aleksandar Kristijan Golubović, pošto je presudom Višeg suda u Beogradu osuđen na 14 godina zatvora zbog 151 grama heroina.

On nastavlja dalje i priznaje da je zbog svega toga sluđen i nervozan..

– Najgore jutro u životu je prvo jutro kad se probudiš, a znaš šta ćeš sledećih 365 dana, pa puta 14 godina gledati nebo kroz rešetke. Tako je meni svanuo ovaj dan. Poželeo sam da sa majkom odem u prodavnicu u nabavku jer znam da to uskoro neću moći da uradim. Želim da živim normalno, ali mi ne daju – kaže Kristijan.

Po zatvorima u Srbiji i Grčkoj Golubović je do sada proveo skoro polovinu života. Ukupno 21 godinu.

– Zatvori u Grčkoj su najbolji na svetu. Oni su ti kao kavez u zlatu. A ne kod nas… Šupe, nema resocijalizacije, nema škole, nema ničega. A tamo 12 kurseva, pa kad izađeš, bato, i posao možeš da nađeš. Ajd me zaposli posle zatvora u Srbiji! Kad nekom kažem da sam dvadeset godina robijao, to zvuči mnogo, ali nije jer su to bile male kazne. Kad te osude na četiri ili pet godina, to vreme proleti taman dok se navikneš – priča Kristijan.

Tokom iznošenja odbrane pred sudskim većem rekao je da mnogo zna o mnogima i da bi, ako progovori, to mogla da bude sanzacija koja će fascinirati mnoge. Ne krije da od detinjstva poznaje Milorada Ulemeka Legiju, koji je ovih dana otkrio ključne detalje o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije.

– On je prema meni uvek nekako bio nepoverljiv jer smara da sam brbljiviji nego što treba. Ali on zna da kad dođe do padanja u mardelj, neću da brbljam ma koliko me stiskali. Sa Legijom sam pričao najviše o Đinđiću. Rekao mi je i da je javnosti predstavljena drugačija slika od onoga što se zaista desilo – rekao je Golubović.

On kaže da je čuo da su Ćuruvijine ubice davno iseckane na komade i sahranjene u kanalu na obronku Beograda.

– Ćuruvijino ubistvo naručila je Služba. To najbolje zna Vuk Drašković. I zato je istraga toliko tapkala. Čudi me da će Legdija da svedoči o Ćuruviji. Poznajući Legdiju, morali su dobro da ga pristisnu i pristanu na ustupke koje je tražio da bi progovorio šta zna. Ja nikada ne bih mogao da ubijem novinara. Mogao bih da se svađam sa njima, da ga išamaram, šutnem u zadnjicu, ali dok bih išao da ga prebijem, verovatno bih se oladio –

Nude mu da vodi Farmu

Golubović kaže da dobija neverovatne ponude za posao na slobodi:

– Nude mi da vodim Farmu sa Ognjenom Amidžićem. Ovih dana pravim dete, a ne bojim se odlaska u zatvor. Ljudi, ja se nikoga na svetu ne bojim osim Boga. Pa mene da vrate u zatvor, ja bih bio novi Nelson Mendela – priča Golubović

Presuda mu je upropastila, kako kaže, i plan da zarađuje pošteno za život i da napravi izložbu ikona koje sam pravi.

– Za sebe se bojim zbog drugih, zbog, majke, sestre, sina, budućeg deteta koje mukotrpno pravim ovih dana. Voleo bih da sam dobio malo vremena da sam spremim izložbu tih ikona. Da pokažem da mogu da budme normalan i pošten – završava priču Golubović.

 

 

 

Autor: Naše novine

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

19 − ten =