Kristijan Golubović u šoku: Smestili su mi, da je svaki kriminalac kao ja, grad bi mirisao na cveće!

0
669
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kistijan Golubović bio šokiran kada je čuo da je dobio maksimalnu kaznu zatvora zbog dilovanja droge. „Da je svaki kriminalac na mene bar 10 odsto, ovaj grad bi mirisao na cveće!“.

Viši sud u Beogradu nije imao milosti prema 44-godišnjem Kristijanu Goluboviću, osudivši ga na maksimalnu kaznu zatvora (14 godina) zbog trgovine drogom.

Golubović, koji je do sada gotovo pola svog života proveo po raznoraznim zatvorima zbog različitih krivičnih dela, bio je šokiran presudom, očekujući da će sud uslišiti njegove molbe i tvrdnje da sa dilovanjem drogom nije imao veze.

Kada je čuo presudu bio je neprijatno iznenađen.

„Pa, šta je ovo!? Ne razumem zašto sam dobio 14 godina zatvora! Osuđen sam samo na ovoliku kaznu samo zato što sam Golubović. Šta treba da uradim, da se obesim na Terazijama?“, vikao je Kristijan po izlasku iz sudnice, prenosi beogradska štampa.

Pre toga on je u završnoj reči tražio od suda da ga oslobodi, tvrdeći da nikada nije imao veze sa drogom, niti bi to ikada radio.

– Sramota me je i kajem se što sam dozvolio sebi da budem u ovakvoj branši. Nikada u životu nisam pio kafu, alkohol, niti zapalio cigaretu, a kamoli probao heroin. Želim da budete milostivi i razumni, bez predrasuda… Prezirem narkomane i dilere! Želeo bih da se izbriše mrlja da sam prodavao drogu deci kojoj sam prethodno govorio da ne treba da se dorgiraju – rekao je Golubović.

On tvrdi i da mu je sve smešteno i da je njegov progon počeo kada se zamerio „jednom političkom moćniku”.

Govorio je i o policiji, Državnoj bezbednosti…

– Nisam hteo da dilujem za policiju i da ubijam za DB. Bio sam bez kompromisa i nisam hteo da sarađujem sa njima. Kad bih ispričao sve što znam to bi bilo senzacionalno. Da je svaki kriminalac na mene bar deset odsto, ovaj grad bi mirisao na cveće. Ja jesam svašta radio, ali se drogom nikad nisam bavio. Zato sam ljuti protivnik policije! Dovoljno sam važan ovoj draži da mi se ovako nešto namesti. Svojevremeno sam došao u sukob sa jednim politički važnim čovekom – kaže Golubović.

On je dodao i da je planirao da pokrene biznis, ali i da napiše knjigu koja bi mnoge iznenadila.

– Nabavio sam dve mašine za hot-dog koje sam postavio kod Zoološkog vrta u Beogradu. Planirao sam da napišem knjigu i napravim izložbu kojom bi svi bili fascinirani… Takođe, imam ponudu da budem kondicioni trener košarkašica iz Kragujevca – rekao je između ostalog Kristijan Golubović.

On je uhapšen 16. januara 2010. godine ispred crkve svetog Marka u Beogradu, a policija je kod njega pronašla oko 125 grama heroina. Od tada je bio u pritvoru, iz kojeg je pušten polovinom decembra prošle godine.

Golubović ima pravo na žalbu na ovu presudu.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR