A od najgoreg zdravstva u Evropi (srpskog) u 2014 i nove VAKCINE!

0
668
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović najavila je danas rad u 2014. godini na nabavci neophodnih vakcina , opreme , izgradnji kliničkih centara i donošenju potrebnih zakona u zdravstvu .

Đukić Dejanovićeva je navela da će sve novorođene bebe od 1. maja dobiti petovalentne vakcine i da će od sredstava kredita Svetske banke biti nabavljeno šest , a možda i sedam linearnih akceleratora , kako bi proces zračenja bio proveden na tehnološki suvremen način .

Ministarka zdravlja je najavila da je cilj da u 2014. godini lekar ima mnogo više vremena za komunikaciju s pacijentom , da se smanje liste čekanja i da će se , u okviru programa rekonstrukcije , raditi na izgradnji kliničkih centara u Kragujevcu i Nišu .

“ Imaćemo zakon o medicinskim dokumentima i evidencijama “ , najavila je ministrica zdravlja u izjavi za Jutarnji program TV Pink . Đukić Dejanovićeva smatra da je najveći problem što domovi zdravlja još ne rade na potreban način , da nagrađivanje ljudi koji rade u domovima zdravlja mora biti u skladu s kvalitetom , a ne kvantitetom rada i da domovi zdravlja moraju biti najvažnije institucije .

Ona je rekla da su u protekloj godini izvori korupcije bili kod zapošljavanja , snabdevanja lekovima , sanitetskim i medicinskim materijalom i u slučajevima prekovremenog rada , zbog čega je građanima omogućeno da telefonom prijave sumnju na korupciju u zdravstvu .

Prema njenim rečima , cilj je da već u 2014. godini jedino putem konkursa  bude moguće sticanje statusa radnika u zdravstvu . Ona je ukazala da u zdravstvu radi čak 25 posto nezdravstvenih radnika i da bi se njihovim prirodnim odlascima iz zdravstva , putem penzija i preseljenja stvorio prostor da medicinski radnici , tehničari i lekari dobiju posao , što će biti ostvareno u 2014. godini .

 

Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR