Ova žena je odlučila da svoj porođaj ‘podeli’ sa prijateljima na Fejsbuku

0
1297
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kada su joj započeli trudovi, književnica iz Los Anđelesa Rut Iorio odlučila je da svoje misli, osećanja i fotografije podeli sa svojim prijateljima na Fejsbuku i Tviteru. Inače, Rut piše blog za Huffington post.

Želela je da oseti i sa celim svetom podeli „jedinstveno iskustvo“. Nije joj bilo važno da li je to lepo za gledati, samo je htela da bude iskrena.

– Konačan rezultat bila je sirova, intimna, zadivljujuća priča o početku života – rekla je za Huffington post.

– Trudovi su počeli oko 20:15. Trajali su 30 sekundi, svake dve i po sekunde. Očistila sam kuću i sada ću se okupati. Tvitovaću ću o svemu @fowlerruth i pokušaću da stavim link na Tviter i Fejsbuk – napisala je Rut.

– Pomaže kad se krećem. Ne mogu da zamislim da sam prikovana u krevetu s aparatima. To bi bilo dosadno. Tvitovanje pomaže jer odvlači pažnju – dodala je.

Rut je tokom porođaja opisivala bol, uzbuđenje, nemogućnost spavanja i hvalila je svoju babicu. Postavljala je fotografije dok je vežbala na lopti za pilates, kupa se u kadi, spava, a potom kako se grči na krevetu. Fotografije je objavljivao i njen suprug Džered.

Iorio je sina Niea rodila u kući. Ubrzo nakon toga je prebačena u bolnicu jer posteljica nije uspela da se odvoji. Tamo je dobila tablete protiv bolova i infuziju, a pošto je imala temperaturu, dali su joj antibiotike.

Tada je postavljala fotografije iz bolnice na kojim se vide ona i beba.

Porođaj je trajao 12 sati.

– Nie je bio okrenut guzom. Poludela sam od boli kada je izlazilo rame. Sutra se s bebom vraćam kući. Ovo je bilo ludo iskustvo – napisala je.

Nakon povratka kući pisala je o tome koliko je oduševljena bebom i kako joj nije jasno da su ona i suprug „uspeli da naprave ovako lepo biće”.

– Okružen je ljubavlju, ali osećam tugu što moram da ga uvedem u ovaj svet. Jedino što možemo je da mu pružimo je ljubav i okružimo ga dobrim ljudima i porodicom koja će mu dati snagu, saosećanje i humanost koje nedostaje modernom zapadnom svetu – napisala je.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR