Simulacija smrti kao psihoterapija

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Jedna od najbizarnijih terapija koje postoje je najnovija kineska terapija protiv depresije: prema savetima psihologa, pacijenti prolaze kroz iskustvo smrti i ponovnog rađanja, i to ležeći u zatvorenom mrtvačkom kovčegu! Lekari iz Šenjanga zdušno predlažu baš ovu metodu psihoterapije.

Kako piše sajt Mail online, ova neobična terapija izgleda teče sledećim redosledom: pacijent ulazi u sobu u kojoj zapisuje svoje poslednje reči i potom leže u pravi mrtvački kovčeg, nakon čega ga pokrivaju pokrovom. Do njega dopiru naricanja i žalopojke iz susedne sobe, te on zaista realno doživljava ovu igru. U kovčegu leži oko 5 minuta, gde ima priliku da razmišlja o čemu god želi, posle čega ga prene plač bebe, što označava da se ponovo rodio. Psihijatar koji vodi terapija otvara kovčeg, u pratnji vesele muzike.

Do sada je kroz ovu terapiju simuliranja smrti, na čiju pomisao se mnogima ledi krv u žilama, prošlo preko 1.000 ljudi. Psiholozi koji se bave time tvrde da je simulacija smrti i ponovnog rođenja odličan način da se osoba preporodi i reši depresije i ostalih psihičkih problema, jer nakon terapije pacijenti počinju da gledaju na život drugim očima.

Kao primer navode menadžera u srednjim godinama, koji je 4 puta pokušao da izvrši samoubistvo. Nakon terapije, ovaj Kinez je dao otkaz i počeo da se bavi humanitarnim akcijama.

Osoblje klinike koja propagira terapiju smrću kaže ona ipak nije za svakog pacijenta, te da osoblje odlučuje koga će podvrgnuti čudnom načinu lečenja.

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR