SPS Grocka u reprezentativnom sastavu na Gradske izbore

0
NextWEB hosting

Izvršni odbor OO SPS Grocka sinoć (13.01.2014.) je održao još jednu redovnu sednicu u nizu na „terenu“. Sednici su prisustvovali i svi predsednici mesnih organizacija, osim popularnog „Žade“, predsednika MO SPS u Vrčinu, koji zbog ozbiljnih zdravstvenih problema nije bio u mogućnosti da učestvuje u radu.

Jedina tema dnevnog reda je bila priprema za lokalne izbore u gradu Beogradu, i predlog kandidata za listu SPS iz OO SPS Grocka.

„Ono što me ne ubi, to me ojača“. Ovom antitezom bi moglo na najbolji način da se predstavi stanje u našoj partiji.

Elem, da se podsetimo. Nesrećni aktuelni predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Grockoj, „gazda“ Sima, došavši na vlast u ovoj našoj odavno uniženoj i ojađenoj opštini, svojim političkim primitivizmom, nastavi da je gura još dublje u taj ponor. Najvažniji od svih važnih ciljeva posta mu uništavanje, ponižavanje i bacanje u „prah i pepeo“ svega što bi moglo da se nazove političkom opozicijom i svega politički mislećeg. Neki neizdržaše taj teror a brojni politički slabići jeftino „prodadoše veru za večeru“ i izkoračiše na Siminu stranu. Sa tim „političkim janjičarima“ Sima posta „politička sila“, te neke političke subjekte dovede na ivicu opstanka.

Međutim, u tom pohodu Socijalistička partija na Simu osta imuna i nedodirljiva. Ali, Sima ne bi bio to što jeste, kada ne bi onako u svom stilu pronašao lek i za tu opasnost. Jednostavno, bez griže savesti (pravne, političke, ljudske…) zabrani socijalistima pristup u sopstvene prostorije. Osim u sopstvene prostorije, zabrani Sima socijalistima i održavanje sednica u sali Skupštine opštine, pa i održavanje sastanaka mesnih organizacuija u mesnim domovima kulture. Sve to možda ne bi bilo čudno da ta mera ne važi samo za socijaliste, jer naprednjaci, sve druge partije i organizacije sve ovo mogu komforno i bez ikakve nadoknade da koriste. Kako ovo shvatiti? I, gle čuda! To nikome ne smeta. Ne smeta njegovim partijskim drugovima i predpostavljenim partijskim organima; ne smeta njegovim koalicionim partnerima; ne smeta ovoj proređenoj opoziciji, a ni za sudsku vlast nije dostižan.

Ostaje još samo nada da će politička javnost i birači biti najbolji sudija..

Socijalistička partija u tim okolnostima posta još jača i jedinstvenija. Pošalice na sopstveni račun i metafore kao što su „rad na terenu“, „rad u ilegali“, „gerilsko delovanje“ i slične, postale su naša realnost. Nažalost, za razliku od ostalih, sekretar Izvršnog odbora Milinko-Mića Jeveremović, ove uslove rada i delovanja partije doživeo je krajnje ozbiljno i shvatio kao ličnu odgovornost, i na iznenađenje prisutnih, ponudio ostavku na ovu visoku funkciju. Jednoglasno i bez rezerve je odbijena ova ostavka.

U nastavku rada nastavilo se sa utvrđivanjem kandidata (za predstojeće gradske izbore prim. ur.), što nije bilo ni malo lako. Izvršni odbor ovoga puta je imao „slatke muke“, jer od povelikog broja jednakih ili sličnih kandidata, teško je bilo staviti tačku.
Ali, ovoga puta tačka je stavljena posle broja deset, a spisak je sledeći:
1. Milan Janković, predsednik OO SPS Grocka
2. Dr Nebojša Blagojević, lekar
3. Dragana Ćujić, pravnik
4. Radisav Radović, profesor
5. Dragan Radosavljević, inžinjer
6. Nataša Milošević, politikolog
7. Ružica Avramović, penzioner
8. Miladin Sapundžić, nastavnik
9. Dr Đorđe Stanojević, stomatolog
10. Igor Pantelić, službenik

Ko će se naći na izbornoj listi od predloženih kandidata, uskoro će odlučivati Gradski odbor SPS Beograda.

Saopštenje IO SPS Grocka

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

fourteen − 9 =