U okviru projekta „Beograd na vodi“ sve gradske institucije se sele na splavove

0
629
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD, 11. januar 2014, (Njuz) – Projekat „Beograd na vodi“, u koji će arapski investitori uložiti 3,1 milijardi dolara, predviđa da se sve institucije Grada Beograda u naredne tri godine presele na splavove duž obala Save, saznaje Njuz.

Institucije će biti preseljene zbog uštede, jer su analize pokazale da će za budžet biti znatno jeftinije da budu smeštene na splavovima nego u skupim poslovnim zgradama u kojima se sada nalaze.

– Opsežne analize pokazale su da veliki broj zaposlenih u državnoj upravi dobar deo radnog vremena provede ispijajući kafe i pića u kancelarijama ili okolnim kafićima, tako da je ovo prilika da spojimo lepo i korisno. Splavovi su idealne lokacije jer će zaposleni moći istovremeno da rade i opuštaju se, a pretpostavljamo da će mnogi od njih ostajati i prekovremeno na radnom mestu uveče i vikendom – rekao je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Siniša Mali.

Prema njegovim rečima, na ovaj način biće ostvareni i davnašnji planovi da svi gradski organi budu koncentrisani u jednom delu grada, što će značajno olakšati njihovo funkcionisanje.

– Verujemo da će ovo biti jako dobro i za građane. Primera radi, zamislite da se, recimo, gradski urbanistički zavod nalazi na brodu „Krivi Stojko“. Građani više ne bi morali da se muče odlazeći na određenu lokaciju kao do sada, već bi mogli u različitim delovima grada na obali da sačekaju brod i predaju dokumenta za uknjižbu objekata ili građevinsku dozvolu – objasnio je mali konkretne koristi od ovog projekta.

Za sada ne postoje zvanične procene koliko bi splavova bilo potrebno za ceo poduhvat, ali nezvanično figurira cifra da bi, osim postojećih, moralo da bude izgrađeno još oko 500 splavova kako bi svi zaposleni u gradskoj upravi mogli da budu smešteni u novi ambijent.

 

 

Izvor: NjuzNet

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR