Želite stan u prestonici? Kvadrat košta samo 1.400 evra!

0
594
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Beogradsko tržište nekretnina i dalje nosi titulu najaktivnijeg u Srbiji, a za njim slede obrenovačko, novosadsko i kragujevačko. U ostalim gradovima Srbije stanovi i kuće se prodaju skoro na istom nivou kao prošle godine, a negde i slabije.

Prosečna površina prodatih stanova novogradnje u Republici Srbiji za prvih šest meseci 2013. godine iznosila je 55 kvadratnih metara. Kao i do sada, najveća prosečna cena stanova novogradnje ugovorena je u Beogradu i iznosi oko 1.400 evra po kvadratu, pokazuje analiza „Halo oglasi nekretnina“, lidera u oglašavanju nekretnina u Srbiji.

Oni koji nameravaju da ove godine kupe stan sigurno se pitaju da li će stanovi biti još povoljniji? Odgovor na to pitanje zavisi od mnogo faktora. Tako u mnogim gradovima naše zemlje cene stanova, kako nove tako i stare gradnje, već godinu-dve stagniraju, pa je očekivano da će se taj trend nastaviti i u narednom periodu , uz mogućnost da cene padnu.

Pad cena oseća se najviše na beogradskom tržištu, jer je tu kvadrat, u periodu pre krize, najviše i poskupeo. Zato, ako se osvrnemo na 2013. godinu, možemo reći da su cene stanova, u Beogradu, u odnosu na prošlu godinu, još povoljnije i to za oko 5% odsto.

Najskuplje nekretnine u glavnom gradu i dalje se mogu pronaći, po ceni od oko 2.000 – 2.200 evra, ali je kupaca za takve nekretnine sve manje.

Svi oni koju su tokom 2013. godine želeli da kupe novoizgrađeni stan u Beogradu i to u najmlađem voždovačkom naselju „Stepa Stepanović“, mogli su to da učine na povoljniji način, jer je Građevinska direkcija Srbije (GDS) kupcima prvog stana omogućila beskamatnu pozajmicu u iznosu od 7,40 odsto, čime je i rata otplate kredita bila manja za oko 10 odsto.

 

 

Autor: gdeinvestirati.com

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR