Istraživanje: Ko ima najveću podršku građana?

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Srpska napredna stranka uživa ubedljivo najveću podršku građana Srbije i za nju bi u ovom trenutku glasalo 45,2 odsto onih koji su se izjasnili da bi izašli na parlamentarne izbore pokazuje najnovije istraživanje agencije Nina medija i televizije B92.

U odnosu na istraživanje od pre nedelju dana, SNS beleži rast od 0,3 odsto, pošto je tada 44,9 odsto građana reklo da bi glasalo za tu partiju.

Prema novom istraživanju, koaliciju SPS-PUPS-JS sada podržava 13,1 odsto, a prošle nedelje je podrška iznosila 13,8 odsto.

Pad beleži i koalicija okupljena oko Demokratske stranke, pošto bi sada dobila 9,9 odsto, prema prethodnih 10,2 odsto.

Rast je, s druge strane, vidljiv kod Demokratske stranke Srbije za koju bi danas glasalo 7,2 odsto, a ranije 6,8 odsto birača.

Iznad cenzusa je još samo Tadićeva Nova demokratska stranka, koja takođe beleži rast sa 5,9 na 6,1 odsto.

Blizu cenzusa su LDP sa 4,8 odsto i URS sa 3,8 odsto, dok se Dveri i Srpska radikalna stranka nalaze na tri odnosno 2,9 odsto podrške građana.

Na pitanje ko najbolje može da reši ekonomske probleme Srbije, ubedljivo vodi SNS, koju je na prvo mesto stavilo 51,9 odsto ispitanika, dok je čak trećina rekla da to ne može da reši ni jedna stranka.

Takođe, naprednjaci su ubedljivi i na pitanju ko bi zemlju najbrže uveo u EU, pošto je 60,2 odsto građana reklo da će to uraditi SNS.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR