KALUĐERICA: Sa Đilasom sunovrat Beograda

0
925
NextWEB hosting
NextWEB hosting

SNS: Sa Đilasom sunovrat Beograda

Ukoliko se Dragan Đilas vrati na mesto gradonačelnika, nastaviće se ekonomski sunovrat Beograda, tvrdi kandidat SNS-a za odbornika Aleksandar Jovičić. Bivši gradonačelnik je Srbiji ostavio javni dug od 900 miliona evra, kaže Jovičić.

Srpska napredna stranka smatra da će se, ukoliko se Dragan Đilas vrati na mesto gradonačelnika, nastaviti ekonomski sunovrat Beograda, kaže kandidat naprednjaka za odbornika Aleksandar Jovičić.
Jovicic-Aleksandar.jpg

Jovičić je rekao i da će prioritet SNS u narednom periodu biti bezbednost dece i dodao da se ta stranka neće ponašati populistički i završavati građevine za pet-šest meseci da bi one bile otvorene pred izbore.

On je to novinarima rekao ispred Osnovne škole „Miloje Vasić“ u Kaluđerici, za koju tvrdi da ju je Đilas zloupotrebio zarad lične promocije i firmi koje su radile na njenoj izgradnji.

„Pola milijarde dinara uloženo je u školu, a dobili smo krov koji nije adekvatno urađen i prokišnjava i zid koji očekujemo da se sruši“, rekao je Jovičić i dodao da je projekat izgradnje škole bio poput projekta rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, gde je „jedna firma dobila 600 miliona dinara više da bi obavila taj posao“.

Jovičić tvrdi i da je Đilas ostavio „javni dug u Srbiji od 900 miliona evra“ i da je svaki dan Beograd, dok ga je on vodio, bio sve siromašniji, a Đilasovo lično bogatsvo se milionski povećavalo.

Jovičić je rekao da SNS želi da spreči nasilje i opijate u školama i da unapredi borbu protiv onih koji truju decu.

On je naveo i da u Beogradu postoji 201 osnovna škola, a da je cilj naprednjaka da u svakoj od njih bude video-nadzor.

„Tražimo podršku u Beogradu, kako bi se SNS izborila sa najvećom pošasti, a to je borba protiv korupcije u glavnom gradu“, zaključio je Jovičić.

Kandidat za odbornika naprednjaka Tanja Nikolić takođe smatra da građani ne smeju da dozvole da Đilas ponovo bude gradonačelnik, a da su škola „Miloje Vasić“ i zidovi koji je okružuju, a koji su u lošem stanju – samo jedna od mnogobrojnih razloga.

Nikolićeva je navela i da će Beograd, ako Đilas ponovo bude gradonačelnik, imati samo više oronulih škola i više korupcije, dok će reforme moći da se nastave samo uz SNS i vladu Aleksandra Vučića.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR