KRALJ MARKETINGA: Đilas dao pola milijarde za školu koja se raspada!

0
1315
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Sramota.
Osnovna škola „Miloje Vasić“ u Kaluđerici, koja je napravljena 2010. godine, a čiji je investitor bio Grad za vreme mandata Dragana Đilasa, danas se doslovno raspada! Škola za koju je gradska vlast, sa Đilasom na čelu, dala oko pola milijarde dinara, tačnije 485.686.817 dinara sa PDV, četiri godine pošto je primila prve đake liči na objekat iz horor filma.

Vlaga na sve strane

Na slikama koje su poslali zabrinuti roditelji dece koja idu u pomenutu školu vidi se da je objekat u veoma lošem stanju – svuda po školi je vlaga, krov prokišnjava, pa nije redak prizor da deca, dok sede u učionici i slušaju nastavu, budu okružena gomilom kofa u koje kaplje voda s plafona!

– Škola je puna vlage, oluci nisu dobro postavljeni, pa su zidovi potpuno mokri. Kamene stepenice na ulazu se raspadaju, po hodnicima škole ima buđi. Najstrašnije je to što prokišnjava krov. To nisu uslovi dostojni jedne škole, a zbog tolike vlage brinemo za zdravlje dece – kaže u razgovoru za naš list jedan od roditelja čije dete ide u OŠ „Miloje Vasić“ i dodaje:
– I u toaletima nije ništa bolja situacija. Pločice su otpale na nekim mestima, vise žice i kablovi. Sramota!Gradnja škola i vrtića, kao i sanacija postojećih, bila je okosnica programa Dragana Đilasa dok je bio na čelu Grada. I u vreme kampanje za beogradske izbore 2012, Đilas je pred narod izašao s pričom šta je uradio za najmlađe.

Upotrebna dozvola

Izgradnja ove osnovne škole počela je u aprilu 2009, a primopredaja objekta izvršena je u oktobru 2010. Međutim, upotrebna dozvola dobijena je tek sredinom decembra 2013. Kao izvođač radova upisana je firma „Graditelj – Beograd“, a investitor je Grad. Garantni rok bio je dve godine, a istekao je u oktobru 2012. Upravo u to vreme, po isteku garantnog roka, škola je počela da se raspada.

Vrednost osnovnog ugovora bila je 339.044.726,22 dinara, a sa aneksima konačna vrednost dostigla je sumu od 485.686.817 dinara sa PDV.

Istorija se ponavlja
ĐILAS ĆUTI

Ivan Nikolić, portparol Dragana Đilasa, nije se javljao na telefon, te smo ostali uskraćeni za komentar da li je Grad, odnosno njegove stručne službe, nadgledao izgradnju pomenute škole, da li su utvrdili nepravilnosti tokom gradnje i da li su već obavešteni o ovom slučaju…

 

IZVOR: Kurir

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR