TAE BO fitnes program za skidanje kilograma

0
NextWEB hosting

Efekti vežbanja u ovoj fitnes disciplini vidljivi su već posle tri treninga, a osim sagorevanja kalorija, zateže se struk, ispravljaju leđa, podižu grudi i savršeno oblikuje telo. A najbolje od svega možete vežbati kod kuće!

Šta je tae-bo? Da li redovnim treninzima može bespovratno da se smrša? Da li je tačno da žene bez gladovanja u roku od dva meseca mogu da izgube između dva i osam kilograma? Kako brzi i eksplozivni pokreti u kombinaciji s borilačkim udarcima zatežu struk, ispravljaju leđa i podižu grudi? Zašto posle tae-bo treninga nemate potrebu da jedete? Zašto žene luduju za ovom fitnes disciplinom? Koliko treba da se skače na jednom treningu da bi počela razgradnja masti?

Efekti vežbanja u ovoj fitnes disciplini vidljivi posle tri treninga i  tae-bo, osim sagorevanja kalorija, zateže struk, ispravlja leđa, podiže grudi i savršeno oblikuje telo! Evo i odgovora na deset važnih pitanja.

1. Tae-bo je jedinstven fitnes program koji je kreirao Bili Blanks. To je kombinacija borilačkih veština i aerobika, tačnije tekvonda, tajlandskog i klasičnog boksa „upakovanog” u različite koreografije koje se izvode uz atraktivnu muziku. Komercijalni uspeh u svetu postigao je 1990. godine. U Srbiji je ova fitnes disciplina najpopularnija u poslednjih pet godina, jer povećava gipkost, u rekordnom vremenu sagoreva kalorije, sprečava stres i jača mišiće. Ove vežbe visokog intenziteta daju snagu, fleksibilnost i mišićnu izdržljivost.

2. Tokom treninga u ovoj izuzetno zabavnoj fitnes formi rade mišići celog tela. Posebna pažnja se posvećuje „slabim tačkama” ženskog tela – stomaku, zadnjici, nogama i rukama. Borilačkim udarcima koji se izvode nogama jača se muskulatura nogu i stomaka, jer se noga diže visoko i pomera u raznim pravcima. Udarci ruku sa rotacijama sužavaju struk, oblikuju bicepse, tricepse i rasterećuju napeta leđa i vrat.

3. Devojka koja je pre dva meseca počela da vežba tae-bo smršala je čak 10 kilograma, iako se pre toga nije bavila sportom. Interesantno je da su sve devojke posle treninga iscrpljene, ali zadovoljne. Ove vežbe uz muziku podstiču lučenje hormona sreće, tako da posle treninga nemate potrebu da jedete. Bićete oslobođeni stresa i zadovoljni. Fizički efekat je takođe očigledan jer vežbe efikasno eliminišu svako patološko stanje u organizmu i pospešuju razgradnju celulita i sala.

4. Stručnjaci priznaju da je tae-bo pravo otkrovenje i zaslužno drži primat najefikasnije fitnes discipline. Redovni tae-bo treninzi tri puta nedeljno utiču na izgled kakav pre toga niste imali. Najvažniji efekti su: regulisanje telesne težine, poboljšanje rada srca, pluća i krvotoka, eliminacija stresa i napetosti, podizanje samopouzdanja i dobrog raspoloženja.

5. Postoje dva nivoa treninga – bazični i napredni. Bazični nivo je ujednačenog tempa, a koreografije su jednostavne i prilagođene početnicima. Napredni nivo ima duže intervale vežbi, komplikovanije koreografije i više udaraca od bazičnog nivoa. Glavni deo treninga je intenzivno kombinovanje svih udaraca rukama i nogama, jak tempo, ubrzani pokreti sa vežbama oblikovanja. Završni deo treninga je rezervisan za smirenje i relaksaciju.

6. Tae-bo može da se vežba svaki dan ili nekoliko puta nedeljno. Najbolji rezultati se postižu redovnim treninzima, tri puta nedeljno. Prvi rezultati su vidljivi već posle trećeg treninga. Da bi se postigao željeni cilj, u proseku je potrebno dva meseca kontinuiranog vežbanja, u zavisnosti od konstitucije, pola, uzrasta i fizičke spremnosti. Prosečno, žene u roku od dva meseca bespovratno izgube od dva do osam kilograma.

7. Razgradnja masti pod uticajem hormona kod rekreativaca počinje tek posle 25 minuta aktivnog vežbanja. Do tada se troše fosfati i depoi glikogena. Tae-bo trening traje od 50 do 65 minuta, tako da sadrži više od 30 minuta u takozvanoj zoni utroška slobodnih masnih kiselina. Upravo zbog toga tae-bo i dovodi do sigurnih rezultata.

8. Kombinacijom udaraca otklona i kretnji utičemo na koordinaciju, brzinu i gipkost, tako da osim željene figure stičemo i bolju kondiciju. Ova fitnes disciplina nije skup sport. Trenutno je najjeftiniji vid aerobika, jer vam ne trebaju steperi, lopte, niti skupa oprema. Može da se radi na svakoj livadi! Najisplativiji je za džep i ujedno najdelotvorniji za oblikovanje i korigovanje tela.

9. Najbolje je jesti sat i po pre treninga, a pravi izbor je voće. U toku treninga treba uzimati vodu, dok se sat vremena posle treninga preporučuje lagana čorba ili jogurt sa žitaricama.

10.Savet glasi: pronađite YouTube link ili kliknite ovde TAE BO WORKOUT i odmah kod svoje kuce krenite sa vežbanjem, bliži se leto!

BeforeAfter2 060411-N-6270R-003  Blanks shellie-billy_1051 images

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

seventeen + twelve =