DSS: BEOGRADU JE POTREBAN DESETOGODIŠNjI PLAN RAZVOJA INFRASTRUKTURE

0
972
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U okviru kampanje za beogradske izbore, koji su zakazani za 16. mart ove godine, kandidat DSS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović, obišao je danas Adu Huju – jednu od ekoloških zona u Beogradu, koja je potpuno zanemarena i pretvorena u deponiju.
Popović je izjavio da je Ada Huja jedna od „najcrnjih ekoloških tačaka u Beogradu“ i da 50 hiljada ljudi oseća neprijatan miris koji se širi iz njenog rukavca, što predstavlja dokaz koliko je Beogradu neophodan desetogodišnji plan razvoja infrastrukture, za koji se DSS zalaže.
Prema njegovim rečima – ukoliko DSS nakon izbora preuzme odgovornost vođenja Beograda – u narednih 10 godina bilo bi rešeno pitanje vodovoda, kanalizacije i puteva na celoj teritoriji Beograda.
„Demokratska stranka Srbije je predlagala rešavanje ovog problema, problema kanalizacionih voda u rukavcu kod Ade Huje ali, nažalost, ni grad ni opština nisu imali nikakvog sluha za to, a rešenje je potpuno jednostavno – kao u slučaju Ade Ciganlije, potrebno je prokopati kanal kojim bi voda iz Dunava mogla da razblaži ovu ustajalu vodu i da na taj način rešimo pitanje zagađenja“, istakao je Popović.
Prvi na listi DSS za Beograd naveo je da je neophodno rešiti pitanje kanalizacije, jer se na 5 kilometara od centra nalaze delovi grada koji su ekološki, a u kojima nema kanalizacije. „Naš program je jednostavan, ostvariv i ne zahteva skupa i velika rešenja, a može da doprinese razvoju Beograda i boljem životu svih Beograđana“, zaključio je Aleksandar Popović.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR