DSS:POLITIČKA NEUTRALNOST JEDINI PUT ZA SRBIJU

0
747
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Demokratska stranka Srbije održala je večeras završnu predizbornu konvenciju u Beogradu, a lider te stranke Vojislav Koštunica poručio je da treba prekinuti put evropskih integracija jer je jedino državna politika neutralnosti sloboda za Srbiju.

Koštunica je u Centru Sava istakao da ta stranka izlazi na izbore sa predlogom nove državne politike, jer se, kako je rekao, dosadašnja politika bavila samo razvojem evropskih intergacija, zaboravivši da se bavi razvojem Srbije.

„Ta politika je podredila interese Srbije interesima EU. Ta politika uništava Srbiju i zato je Srbiji potrebna nova državna politika iza koje rečju i delom stoji DSS, a njen smisao je da Srbija mora da drugačiji način da uredi svoje odnose sa EU, u skladu sa interesima Srbije, a ne EU“, rekao je Koštunica.

Predsednik DSS ponovio je suštinu programa te stranke – politička neutralnost, a ne Evropska unija, ekonomija političke neutralnosti a ne rasprodaja srpske zemlje i vojna neutralnost a ne NATO pakt.

Prema njegovim rečima Srbija treba da sarađuje sa EU i drugim državama, ali ne na svoju štetu.

„Saradnja sa EU da, ali članstvo u EU ne“, podvukao je Koštunica i ocenio da je članstvo Srbije u EU neizvesno i daleko.

Koštunica je podsetio i na istupanje Islanda iz EU i dodao da će isto učiniti i Velika Britanija, objasnivši da EU postaje izvoznik nestabilnosti, a kao primer je naveo krizu u Ukrajini.

„Pravi put za Srbiju nije Brisel, već politička neutralnost i to je sloboda Srbije“, rekao je Koštunica.

On je dodao i da ulazak Srbije u EU nije nacionalni interes jer je, kako je rekao, EU podsticala separatiste na Kosovu i Metohiji da proglase nezavisnu državu, zatim je priznala nezavisnost te teritorije, poslala Euleks na Kosovo i, na kraju, „naterala poslušničku vlast da pregovara o dobrosusedskim odnosima“.

Nastavak evropskih integracija ugrožava tradicionalne vrednosti i kulturu Srbije, rekao je Koštunica, dodavši da se sve češće čuju pozivi o reviziji srpske istorije.

„Ti pozivi da se promeni svest srpskog naroda dolaze iz Brisela, a to ovde prenose delovi kulturne i političke elite. Taj pokušaj ispiranja mozga celom jednom narodu je zbog toga da bi Srbi lakše bez otpora i prkosa ušli u EU, NATO i, takozvanu, evroatlantsku porodicu. Pa ne može nam to biti porodica“, rekao je Koštunica i ponovio da se tome mora pružiti otpor kroz političku neutralnost.

Jedan od osnivača DSS Vladeta Janković rekao je da je u prljavoj kampanji DSS uspela da ostane dosledna, časna, neokaljana, pristojna i razložna u prenošenju svoje poruke i poručio da će ta stranka nastojati da građani Srbije sami odluče o svojoj budućnosti – referendumom o ulasku u Evropsku uniju.

Potpredsednik DSS Nenad Popović podsetio je da je ta stranka jedina izašla sa konkretnim ekonomskim i poltiičkim programom čija je okosnica ideja političke neutralnosti i podvukao da za Srbiju nema ekonomskog razvoja dok se primenjuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Prema njegovim rečima Srbija je tokom poslednjih šest godina izgubila dve milijarde evra što je, kako je objasnio, jednak gubitku 300.000 radnih mesta.

Popović je dodao da Srbija jedina na svetu poseduje bescarinski sporazum sa Rusijom i obećao da će DSS, ukoliko dođe na vlast, otvoriti Kancelariju za saradnju sa Ruskom Federacijom koja će, kako je rekao, pomoći celoj srpskoj privredi da izvosi više.

Govoreći o Beogradu Popović je rekao da je ta stranka jedina rekla šta namerava da uradi kada dođe na vlast u glavnom gradu,poručivši da je DSS jedino dovoljno hrabra da predloži desetogodišnji plan razvoja infrastrukture – od izgradnje vodovoda i kanalizacije do uvođenja školskih ambulanti.

Potpredsednik DSS Borko Ilić poručio je  najveći zadatak svih koji čine DSS da na predstojećim izborima počnu da demontiraju „šarene laže o tome da Evropa nema alternativu“.

On je dodao da će DSS pobediti kako bi sačuvala srpskog seljaka i srpsko selo, ali i da srpski seljaci ne postanu nadničari na zemlji koju su im ostavili očevi i dedovi.

„Nema prodaje zemlje strancima. Samo je glas za DSS garant da će srpska zemlja ostati srpska“, zaključio je Ilić.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR