Francuski poljubac leči sto bolesti!

0
NextWEB hosting

Verovali ili ne, dokazano je da poljupci jačaju zube i imunitet, opuštaju nas od sresa, smanjuju alergijske reakcije i mogu da nam pomognu da savladamo raznorazne zdravstvene problem.

Ljubljenje je dobro za zube i jača imunitet, a smanjuje simptome alergije istresa. Stomatolog Metju Mesina ukazuje na korisnu snagu vlažnog, francuskog poljupca, jer on podstiče proizvodnju sline, koja sa zuba uklanja štetne bakterije.

Naučnici, takođe, navode da se sočnim poljupcem mogu sagoreti dve do šest kalorija u minuti. Takođe, ceo niz facijalnih mišića aktivira se pri ljubljenju i samo nekoliko minuta dnevno dovoljno je za znatno bolji, odnosno zategnutiji izgled obraza i čela.

Stručnjaci ukazuju na to da se ne može poreći da kod ljubljenja dolazi do razmene mikroba, pri čemu je jedan posebno opasna za žene u trudnoći. Međutim, istraživači veruju da kada taj virus žena poljupcima dobija u malim dozama pre nego što zatrudni, onda se razvija otpornost i bacil se ne prenosi na dete.

Osećaj opuštenosti tokom poljupca nije samo u glavi pojedinca, jer je studija sprovedena 2009. godine utvrdila je da je i kod muškaraca i kod žena padao nivo kortizola, odnosno hormona stresa posle poljupca.

Istraživanje sprovedeno u Japanu pokazalo je i da su parovi koji su se ljubili 30 minuta imali niži nivo proteina koji izazivaju alergijsko kijanje i curenje iz nosa.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

two × 2 =