IZLOŽBE DRUŠTVA KONZERVATORA SRBIJE

0
770
NextWEB hosting

Tanjug | ponedeljak, 03.03.2014. | 12:16

NextWEB hosting

Centar za kulturu Grocka, predstaviće u Osnovnoj školi „Ilija Garašanin” u sredu, 5. marta, u 12 časova izložbe Društva konzervatora Srbije.

Izložbe će gostovati do juna i u osnovnim školama „Nikola Tesla” u Vinči, „Aleksa Šantić” u Kaluđerici i „Mića Stojković” u Umčarima. Organizator programa je Zorica Atić, istoričar umetnosti, navodi se u saopštenju.

Foto-dokumentacija kulturnih radnika – fotografa zaposlenih u zavodima za zaštitu spomenika kulture širom Srbije, okupljenih u Društvu konzervatora Srbije, grupisana je u izložbene tematske i hronološke celine: „Industrijsko nasleđe Srbije”, „Arheološko nasleđe Srbije” i „Foto-dokumentacija NEKAD i SAD”, prenosi Beoinfo.

Ove vredne dokumentarne izložbe pružaju mogućnost bližeg upoznavanja sa kulturnom baštinom Srbije: graditeljskom i arheološkom. Višegodišnje sniman, prikupljan i obrađivan fotografski materijal ustanova zaštite kulturnog nasleđa, predstavlja jedinstvene i nezamenljive dokumente, neprocenjive vrednosti, stoji u saopštenju.

Izložbe Društva konzervatora Srbije koje imaju priliku da vide učenici osnovnih škola Grocke osmislili su članovi Sekcije fotografa Društva konzervatora Srbije.

Društvo konzervatora Srbije (DKS) je strukovno udruženje koje radi na unapređivanju metodologije i principa rada na zaštiti kulturnog i prirodnog nasleđa u Republici Srbiji.

Izvor: AKTER

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR