LDP: Nova strategija za razvoj BG

0
921
NextWEB hosting
NextWEB hosting

IZVOR: TANJUG

Beograd — U Beogradu potrebna reorganizacija gradske uprave, decentralizacija, kao i donošenje nove strategije privrednog razvoja prestonice, izjavio Željko Ožegović.

Za Beograd je potrebno doneti čitav set mera, koje će stvoriti drugačiji investicioni ambijent i doprineti povećanju zapošljavanja u Beogradu, rekao je kandidat LDP-a za gradonačelnika Beograda, gostujući na TV Pinku.

On je istakao da se zalaže za ulaganja u infrastrukturu u Beogradu, brže izdavanje gradjevinskih dozvola, efikasniju administraciju, otvaranje novih industrijskih zona i domaćinsko gazdovanje resursima.

Ožegović smatra da je neophodno sredjivanje gradske imovine i osnivanje gradskog katastra, kao i nastavak subvencionisanja samozapošljavanja u Beogradu.

Sve te mere će, kako je naglasio, omogućiti da Beograd privuče investitore i da za četiri godine bude mnogo bolje mesto za život.

 

Ožegović je izjavio danas da će, ako bude izabran, insistirati na konkurentnom sistemu obrazovanja koji će učenike pripremiti za tržište rada.

„Bolje obrazovanje će mladima dati bolju osnovu za zaposlenje, a moj posao kao gradonačelnika biće da stvorim uslove u kojima grad neće
sputavati razvoj privrede i sistem koji će podstaknuti preduzetnički duh“, rekao je Ožegović, a saopštio LDP.

Dodao je da je to uspešno radio kao predsednik beogradske opštine Novi Beograd, gde je za nekoliko godina otvoreno više od 50.000 novih radnih mesta.

Ožegović je naveo da Srbija ima nesreću da obrazovni sistem već deset godina vode najgori ministri, koji su proterivali Darvina i kompjutere iz škola, nisu bili sposobni da organizuju ni malu maturu, a danas licemerno izjavljuju da je odlazak mladih u inostranstvo dokaz kvaliteta našeg obrazovanja.

Istakao je da je vreme da Beograd ne bude više samo mesto najboljeg provoda, nego grad u kojem će mladi stvoriti neku novu grupu poput Ekatarine Velike (EKV) ili novi Studentski kulturni centar.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR