Tadić: Možemo u vladu i sa SNS, nemam dogovor sa Vučićem

0
959
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić poručio je danas da je spreman za saradnju sa svima sa kojima može da dogovori centralne principe, kao i da NDS može da uđe u vladu i sa SNS, ako bude dogovora oko tih centralnih principa politike.

„Možemo biti deo vlade, ali i deo opozicije. Nema dogovora sa SNS, niti Vučić i ja imamo neki dogovor. Sa SNS možemo u vladu ako dogovorimo principe, ali nemamo šta da tražimo u vladi ako se nastavi ovo sa medijima, tabloidizacija Srbije, nemušto dovođenje investicija“, rekao je Tadić za B92.

On je istakao da je spreman za saradnju sa svima sa kojima može da dogovori centralne principe, da može da bude i premijer, ali i da ne mora da ima funkciju.

Takođe, Tadić je naveo da kao partnere u nekoj budućoj vlasti ne vidi samo SPS i DŠ i to je obrazložio rečima da SPS ima loše kadrove i nedelotvoran je, dok DŠ vodi suprotnu politiku od one za koju se zalaže.
„Želim da osmišljavam strategiju razvoja Srbije. Učestvovao sam na najvećim svetskim forumima na kojima se rešavaju ključna pitanja. Moramo da učinimo sve da pomognemo zemlji, jer kada kuća gori, svi moraju da gase požar“, rekao je Tadić.

On smatra da vlada ima loše rezultate u ekonomiji, jer „praktično nije dovela nijednog investitora“.
„Vlada nije otvorila investicije. Imamo najavu investicija, videćemo kakve će biti, ali nemate fabrike koje su došle. Oni su pokretali neke procese koji možda mogu biti dobri u budućnsoti, ali za sada tih rezultata nema“, rekao je Tadić.

Kako je naveo, trenutno ne vidi bolji plan od svog za izlazak iz ekonomske krize, za koju smatra da odgovornost snose premijer, predsednik, kao i SNS.
„Doveli su samo jednu investiciju, oko ovih autobusa ćemo još videti koliko se delova proizvodi u Srbiji. Ako samo sklapamo autobus, onda će drugi ubirati veći profit“, rekao je Tadić.

On je ocenio i da je lider naprednjaka Aleksandar Vučić imao nekoliko loših poteza.
„Doveo je Radulovića za ministra, a pre toga je angažovao Dinkića. To su dva potpuno suprotna shvatanja ekonomske politike u jednom mandatu“, smatra Tadić.

Bivši predsednik DS je rekao da Vučić i SNS koriste popularnost koju imaju posle hapšenja tajkuna i napretka u borbi protiv korupcije.
„Napredak u borbi protiv korupcije priznajem, ali unutar ekonomije napretka nema. Ugovore koji nisu završeni i koji se sada predstavljaju kao nešto veliko mogu da razumem sa aspekta kampanje“, naglasio je Tadić.

On je dodao i da su njegove greške bile u domenu kadrovske politike.
„Bilo je nekoliko odluka koje su bile kritične – 50 odsto razloga da se ide jednim, a 50 odsto da se ide drugim pravcem – na primer privatizacija Naftne industrije Srbije ili kada smo se našli pod udarom svetske krize ja sam rekao kriza je šansa i za Srbiju“, podsetio je Tadić.

„Ali mogao sam i da kažem, ljudi sve je propalo i da izazovem paniku građana koji bi izveli stampedo prema bankama, a onda bismo verovatno doživeli makroekonomski slom“, istakao je Tadić.

Foto Tanjug/S. Radovanović

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR