Ako ste mamurni…

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Autor: mondo.rs

Ako ste popili koju više, jutro posle može biti teško – kako za vašu glavu, tako i za vaš stomak. Evo šta treba da jedete kako biste olakšali simptome mamurluka.

Mamurluk, pijanstvoFoto: Guliver/Getty/Thinkstock

 

Počnite sa vodom. Veliku čašu napunite do vrha i ispijte do dna. Vaše telo je dehidriralo i zato vas boli glava. Ako ne pomogne voda, uzmite sok, jer vam je i šećer sigurno pao. Ali nemojte piti sok od pomorandže, limuna ili neki drugi koji je kiseo. Jabuka, kruška, borovnica, jagoda, su bolje rešenje.

POVEZANE VESTI

Nešto drugo kiselo može da vam prija – krastavci. Bilo da su iz turšije ili tegle, gricnite nekoliko komada. Tako ćete nadoknaditi gubitak vitaminima A i K, kalcijuma, kalijuma i magnezijuma.

Odličan izvor kalijuma su i banane, a s obzirom na to da se lako i brzo jedu, odlične su protiv mamurluka, ali nemojte baš da navalite. Jedna do dve, ne više od toga, biće vam dovoljne da ublažite simptome mamurluka.

Ako ste gladni, pojedite veće parče hleba, a prijaće vam i orasi, bademi, lešnik.

Oni koji ne mogu da počnu dan bez kafe, treba da znaju da će šolja jake crne kafe ublažiti osećaj umora i glavobolju, ali to olakšanje je samo trenutno i simptomi mamurluka ubrzo će se vratiti u punoj snazi. Što je još gore, kafa je diuretik, pojačava dehidraciju tela što znači da će vam doneti više štete nego koristi.

Aspirin i lekovi na bazi ibuprofena ublažiće ili potpuno otkloniti glavobolju i bolove u mišićima, ali ne bi trebalo da ih pijete ako vas uz to boli stomak ili povraćate.

Vreme leči sve, pa mamurluk. Najbolje bi bilo da se posle doručka i unošenja dovoljno tečnosti lepo vratite u krevet.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR