BEOGRAD: Izgubio nogu jer je hteo da uskoči u voz!

0
617
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Do nesreće na Glavnoj železničkoj stanici u Beogradu, u kojoj je jedna osoba izgubila deo noge, došlo je usled nepropisnog pretrčavanja, i ne radi se o odgovornosti „Železnica Srbije“, utvrdila je danas komisija tog preduzeća.

voz jt NOVI DETALjI NESREĆE: Izgubio nogu jer je hteo da uskoči u voz!

U saopštenju „Železnica Srbije“ navodi se da je do nesreće došlo jutros u 7:25, prilikom izlaska voza 2903 Beograd – Niš sa stanice, usled nepropisnog pretrčavanja putnika preko koloseka i njegovog pokušaja uskakanja u voz.

„Železnička komisija za vanredne događaje izvršila je uviđaj na licu mesta i utvrdila da se ne radi o odgovornosti železnice, odnosno mašinovođe, jer je do vanrednog povređivanja lica došlo usled nepropisnog pretrčavanja samog lica“, ističe se u saopštenju.

Železničko osoblje, dodaje se, nije moglo da uoči putnika koji je pretrčavao sa drugog koloseka, odnosno, stanično osoblje, mašinovođa i kondukter nisu mogli da uoče pokušaj putnikovog uskakanja sa suprotne strane koloseka u voz koji je u tom momentu bio u pokretu.

Tom prilikom, na žalost, moguće je da je došlo do nesmotrenog zastajanja, ili iskliznuća putnika, što je dovelo do mehaničkog odsecanja dela jedne noge. Hitna pomoć je u rekordnom roku izašla na mesto nesreće i odvezla povređeno lice.

Za sada je poznato da je Ljubomir Milovanović, rođen 1967. godine, trenutno van životne opasnosti, kao i da će se nakon već izvršene amputacije obaviti reamputacija od potkolenice.

Voz 2903, koji je tokom uviđaja zadržan u stanici, nakon 60 minuta zakašnjenja nastavio je da saobraća ka Nišu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug  Pravda

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR