Đurić: Žele da ukaljaju ugled Partizana

0
820
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić rekao je danas da su priče o prekidu večitog derbija besmislene i lažne i da imaju za cilj da ukaljaju ugled crno-belih.

„Koji interes ima Partizan da uradi tako nešto, mi se nikada nismo bavili takvim strvarima, prekidanjem utakmica, pogotovo od kad ja pratim i vodim Partizan. Zašto bi klub uradio tako nešto.

To su sve izmišljene priče, zaista mi nije jasno da se ovakve informacije puštaju pred toliko važnu utakmicu. Cilje je da se napravi nešto ružno, da se okalja Partizan, igrači, uprava“, rekao je Đurić Tanjugu.

On je dodao da se radi o besmislicama i lažima.
„Valjda je nama u interesu da dobijemo utakmicu, a ako bi došlo do prekida izgubili bismo službenim rezultatom 3:0.

Očigledno da je cilj svega da se dodatno podigne tenzija samo par sati pred derbi“, poručio je Đurić.

Beogradska policija dobila je informaciju da uprava FK Partizan planira da preko navijača, pred sam početak današnjeg derbija ubaci i zapali veću količinu pirotehnike kako se zbog nereda utakmica ne bi održala, objavio je Blic na svom sajtu.

Policija će zbog toga, kako se dodaje, izvršiti pretres Upravne zgrade, igrača i stručnog štaba.

Dobili smo informaciju da zbog bodovne razlike, Uprava FK Partizan planira da preko navijača izdejstvuje prekid utakmice. Policija će zbog toga preduzeti sve neophodne mere. Izvšiće se kontrola zgrade stadiona u Humskoj, pretres igrača i pripadnika stručnog štaba, koji prema našim saznanjima, imaju zadatak da unesu pirotehnička sredstva na stadion, kažu u policiji za Blic.

Direkcija policije, beogradska policija i Žandarmerija maksimalno su angažovani na obezbeđenju javnog reda i mira, sa namerom da svi vinovnici koji planiraju nerede budu privedeni.

 

FK Partizan: Dezinformacijama ćemo se baviti posle derbija

 

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da je kao organizator preduzeo sve mere kako bi 146. večiti derbi protekao u najboljem redu i demantovao pisanje pojednih medija o najavljenim neredima i prekidu utakmice.

„U saradnji sa nadležnim državnim organima i gostujućim klubom pruzeli smo sve zakonske mere kako bi se utakmica odigrala i održala u sportskom duhu i atmosferi. Smatramo da su ove dezinformacije plasirane kako bi se poremetili naši takmičarski ciljevi i kako bi se stvorila negativna atmosfera među igračima i stručnim štabom. Kako smo danas u potpunosti usmereni na odigravanje ove, za nas, veoma važne utakmice, svim lažnim navodima i dezinformacijama bavićemo se po završetku meča“, navodi se u saopštenju crno-belih.

Foto, Video Tanjug, Ilustracija

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR