Dve teorije o ubistvu dečaka koji je pokošen rafalom u Kaluđerici

0
752
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Dečak Marko J. (16) preminuo je sinoć u Urgentnom centru nakon što je na njega pucano u dvorištu stare Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Ulici Radisava Ignjatovića u beogradskom naselju Kaluđerica. Dečakov otac je, kako nezvanično saznajemo, rekao lekarima da je u Marka pucano iz automobila u pokretu, ali u policiji nisu potvrdili tu verziju.

Do pucnjave je došlo oko 22 sata, a kako nezvanično saznajemo, na dečaka je pucano dok je u društvu vršnjaka sedeo u dvorištu škole. Dečaka je u Hitnu pomoć odvezao otac.

– Dečak je u Dom zdravlja u Kaluđerici dovezen privatnim automobilom, i odmah je bilo jasno da se nalazi u jako lošem stanju: između ostalog, obilno je krvario i iz usta – rekli su za „Blic“ iz dežurne službe u Kaluđerici.

 

Hitna služba iz Kaluđerice dečaka je odmah prebacila u Urgentni centar. Na žalost, Marko J. je preminuo na odeljenju reanimacije.

Pucano iz automobila ili s leđa

 

U opticaju su dve verzije događaja, odnosno da je mladić ubijen hicima ispaljenim iz automobila u pokretu, dok mu je, prema drugoj verziji, ubica prišao s leđa.

Dečakov otac u šoku je posmatrao uviđaj i ponavljao da ne zna šta se dogodilo.

– Moj sin je izašao u šetnju sa drugaricama i drugom, a onda su mi javili da je ubijen. Ne znam ni zašto ni kako se to dogodilo. Niti se kome zamerio, bio je fin, miran učenik – priča kroz suze otac i dodaje da se tragedija dogodila na 300 metara od njihove kuće u Ulici vojvode Stepe Stepanovića.

Kako nezvanično saznajemo iz policije, dečakov otac se pojavio u Urgentnom centru svega desetak minuta nakon pucnjave i u stanju šoka izjavio da je njegov sin upucan sa ulice iz automobila u pokretu.

Ipak, u policiji sumnjaju u ovu verziju događaja, jer je dečak pogođen u leđa, pa su još sinoć obavljali pretrage kako bi isključili mogućnost da je u Marka pucao neko od dečaka iz grupe u kojoj se nalazio.

 

Prema ovoj verziji, dečak je sedeo sa prijateljima, a na njega je pucano po izlasku iz dvorišta.

Pošto je dvorište škole nepristupačno i mračno, policijaci su pri uviđaju pomagali i vatrogasci.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR