Eurobasket 2015: Srbija možda opet domaćin?

0
823
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Autor: mondo.rs

Posle poziva iz FIBA Evropa, Košarkaški savez Srbije zvanično zainteresovan da od Ukrajine preuzme deo organizacije Evropskog prvenstva za muškarce 2015.

 

fibaFoto: fiba.com

Posle tačno deset godina od organizacije poslednjeg Evropskog prvenstva za košarkaše u našoj zemlji, Srbija je na putu da kao organizator ili suorganizator ponovo ugosti najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

Zbog krize u Ukrajini i nemogućnosti tamošnjeg košarkaškog savez da  privede kraju organizaciju kontinentalnog šampionata, čelnici FIBA Evropa primorani su da potraže novo rešenje.

Ponuda je stigla i na adresu srpske „kuće košarke“. Tim povodom, saopštenjem za javnost, oglasili su se čelnici KSS.

„Zbog nepredviđenih poteškoća i okolnosti u kojima su se zatekli Košarkaški savez Ukrajine i FIBA Evropa, u vezi sa organizacijom Evropskog prvenstva 2015, na sednici održanoj 25. aprila 2014. godine, Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije, na poziv FIBA Evrope, doneo je odluku da iskaže interesovanje za organizaciju takmičenja u jednoj od preliminarnih grupa za EP 2015“.

U saopštenju je naglašeno da će uslovi za dobijanje šampionata uskoro biti poznati.

„Precizniji uslovi za dobijanje organizacije dela EP 2015 će biti poznati posle 15. maja 2014. godine, kada Bord FIBA Evropa bude doneo odluku o parcijalnoj ili kompletnoj relokaciji EP 2015 i nakon dobijanja zvanične tenderske dokumentacije odobrene od strane Borda FIBA Evropa“.

Srbija je poslednji put bila domaćin Evropskog prvenstva 2005. Evropsku titulu osvojila je Grčka, dok je selekcija SCG doživela fijasko u Novom Sadu i takmičenje završila već u osmini finala porazom od Francuske.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR