Kenijac Kipkorir pobednik 27. Beogradskog maratona

0
639
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kenijski atletičar Talam Bernard Kipkorir pobednik je 27. Beogradskog maratona. U ženskoj konkurenciji najbrža Kenijka Ajabei Valari Džemeli. Srpska atletičarka Ana Subotić osvojila je titulu šampionke u konkurenciji atletičarki Balkana. Olivera Jevtić najbrža u polumaratonu za žene a Darko Živanović u konkurenciji atletičara. Rekordnih 3.600 takmičara iz 50 zemalja.

13.18 – Srpska atletičarka Ana Subotić osvojila je titulu šampionke Balkana u maratonu, pobedom na 27. Beogradskom maratonu, dok je u muškoj konkurenciji pobedio Moldavac Georgita Vitalie. Subotićeva je trku završila za dva sata, 44 minuta i jednu sekundu. Bugarka Milka Mihajlova zauzela je drugo mesto rezultatom od tri sata i 10 sekundi, a treća je bila Rumunka Marija Milijana Danci sa 3:04,58. Moldavac Georgita Vitalie pobedio je rezultatom od 2:31,26, drugi je bio Turčin Agrali Javuz sa 2:34,10, a treće mesto zauzeo je Rumun Danijel Lupulesku sa 2:41,42. Srpski atletičar Anđelko Rističević zauzeo je četvrto mesto rezultatom od 2:42,23.

Subotic-Ana.jpg

13.15 – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali presrećan je što je zahvaljujući 27. Beogradskom maratonu otišla lepa slika u svet i najavio da će seledeće godine umesto Trke zadovoljstva učestvovati u polumaratonu. „Bilo je bitno stići na cilj. Trčao sam Trku zadovoljstva na 5.000 metara da dam doprinos ovoj lepoj manifestaciji, ali i za sebe, jer je ovo moj prvi maraton. Zabeležio sam vreme od otprilike 28 minuta, ali sledeće godine podižem letvicu i trčaću polumaraton. Beograd je poslao lepu sliku u svet i zahvalio bih se svima što su trčali“, rekao je Mali Tanjugu.

12.50- Kenijske atletičarke osvojile su prva tri mesta na današnjem 27. Beogradskom maratonu, a pobedila je Ajabei Valari Džemeli. Džemeli je do pobede došla za dva sata, 37 minuta i sedam sekundi. Drugo mesto zauzela je Kimutai Helen Džepkosgei sa 2:41,42, a treća kroz cilj je prošla Buli Dženealem Ajano sa 2:43,45.

12.25 – Kenijac Talam Bernard Kipkorir pobednik je 27. Beogradskog maratona. Kipkorir je 42.195 metara pretrčao u vremenu 2,14,35, ostavivši iza sebe zemljaka Samoja Kimelija Pola (2:15, 50) i Kijutu Edvina Kiplagata (2:21,50).

Kipkorir.jpg

12.15 – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i gradski sekretar za sport Slavko Gak istrčali su Trku zadovoljstva na 27. Beogradskom maratonu. „Bilo je bitno stići na cilj. Trčao sam da dam doprinos ovoj lepoj manifestaciji, ali i za sebe, jer je ovo moj prvi maraton. Beograd je poslao lepu sliku u svet i zahvalio bih se svima što su trčali“, rekao je Mali novinarima neposredno nakon što je ušao u cilj posle pretrčanih 5.000 metara. Na tradicionalnom Beogradskom maratonu oboreni su svi rekordi pošto učestvuje više od 3.000 atletičara i više od 20.000 ljudi u „Trci zadovoljstva“.

Maraton-1.jpg

11.20- Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je trke u polumaratonu u ženskoj konkurenciji. Jevtićeva je ušla u cilj sa vremenom 1:19,17 i na taj način osmi put u karijeri slavila u polumaratonskoj trci u Beogradu.Istovremeno, osvojila je i titula šampiona Srbije u ovoj disciplini. Jevtićeva je tokom karijere dva puta bila najbolja i u maratonskoj trci u glavnom gradu Srbije. Drugo mesto zauzela je Nevena Rajković rezultatom od 1:27 14, dok je treća kroz cilj prošla Sanja Jovanović sa 1:34,56. U sklopu 27. Beogradskog maratona održava se državno prvenstvo u polumaratonu. Ove godine u polumaratonskoj trci učestvovalo je 3.094 takmičara.

Jevtic.jpg

11.11 – Atletičar Radničkog iz Kragujevca Darko Živanović pobedio je u polumaratonskoj trci na 27. Beogradskom maratonu, a ujedno i postao državni prvak u polumaratonu. Živanović je trku od 21 kilometar prešao za sat, osam minuta i 58 sekundi. Drugo mesto zauzeo je atletičar Mladosti iz Užica Kristijan Stošić rezultatom od 1:12,34, a treći kroz cilj prošao je član Dinama iz Pančeva Goran Ukić sa 1:13,16. U sklopu 27. Beogradskog maratona održava se državno prvenstvo u polumaratonu.

Pre otvaranje trke prisutnima se obratio promoter Beogradskog maratona Kevin Jang.

Početak 27. Beogradskog maratona

„Imamo predivno vreme, očekujem da će biti postavljen novi rekord. Želim da bude lepa trka, osećam energiju, sve izgleda impresivno. Svim takmičarima želim sreću“, rekao je Jang na startu trke.

Trka zadovoljstva, u kojoj se očekuje više od 20.000 učesnika, počeće 10 minuta kasnije, ispred platoa Skupštine Srbije.

U sklopu polumaratona održava se prvenstvo Srbije, za koje je prijavljeno 45 atletičara i 11 atletičarki.

Takođe, 27. Beogradski maraton ujedno je i Prvenstvo Balkana u maratonu, za koje se prijavilo 10 takmičara i četiri takmičarke.

IZVOR: RTS

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR