NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Marko Jakovljević sahranjen uz pesmu „Tiho noći, moje zlato spava“

Marko Jakovljević sahranjen uz pesmu „Tiho noći, moje zlato spava“

0
1414
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Više od hiljadu ljudi, roditelji, rodbina ispratilo je u četvrtak na poslednji put svog sina, unuka, brata, druga..

 

Vecernje novosti: VIŠE od hiljadu ljudi, roditelji, rodbina, prijatelji, komšije, a najviše sadašnji i bivši učenici Osnovne škole „Aleksa Šantić“ i Hemijske škole, koju je do nedavno pohađao i Marko Jakovljević, ispratilo je u četvrtak na poslednji put svog sina, unuka, brata, druga…

Posle opela koje je održano u porodičnoj kući Jakovljevića, nepregledna kolona krenula je put seoskog groblja u Kaluđerici. Bol, neverica, suze na licima svih koji su izašli da odaju poslednji pozdrav šesnaestogodišnjem dečaku.

Ulaz na seosko groblje, na čijem je samom početku Marko kasnije trebalo da bude sahranjen, bio je premali da primi sve one koji su hteli da ostave cvet na njegov grob. Očajni roditelji posle tri dana tuge i prolivenih suza, u četvrtak više nisu izdržali.

Otac Goran samo je klonuo. Dvojica rođaka morali su da ga odnesu do sanduka da poslednji put vidi i poljubi svog mezimca. Majka Mirka tek je smogla snage da tiho zakuka: „Marko, dušo mamina, mamina siva ptico“.

Nakon što su se roditelji poslednji put pozdravili sa svojim čedom, Marko je u belom kovčegu spušten u raku uz zvuke pesme „Tiho noći, moje zlato spava“. Na kraju, prisutnima se obratio sveštenik rečima: „Marko je bio nenametljivo, vredno, dobro i pošteno dete. Lek za oči i dušu. Nastradao je mučki. Ali, iako smo danas sahranili Marka, on za nas nije mrtav. I dalje će ostati da živi u srcima i sećanjima svih nas koji 

Izvor:novosti J.D.Lj. | 24. april 2014

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR