Mini-test: Proverite da li ste zaljubljeni ili opsednuti

0
NextWEB hosting

Autor: cosmopolitan.rs 20.04.2014. Izvor:24h

Romantična ljubav podjednako može da bude snažna i opasna kao i zavisnost. A, ovde možete da proverite da li ste zaljubljeni ili opsednuti s njim?

Zaljubljenost

Zaljubljenost | Foto: Prrofimedija

1. Faza privlačnosti
Za vas se ova faza ne meri u minutima nego u nanosekundama i deluje poput udara groma iz vedrog neba. Vidite nekoga, ustanovite da je prezgodan i vaša osećanje i misli lete prema njemu kao raketa.

 

2. Anksiozna faza
Možda je prošlo nekoliko dana otkad ste se poslednji put videli, možda koja nedelja, a vi već doživljavate mali slom živaca i pitate se: „Zašto barem nije poslao SMS? Šta ne valja sa mnom? Šta sam uradila? Sigurno je sreo neku drugu“.

 

3. Opsesivna faza
Vi ste odlučili! Učinićete sve da saznate šta se dogodilo s njim. Šetate ili vozite oko njegove kuće? Učinjeno. Hakujete mu mejl? Učinjeno. Provalili ste u njegov mobilni? Satima uhodite njegove prijatelje na Fejsbuku ili Tviteru? Već odavno obavljeno!

 

4. Destruktivna faza
Vaša se veza završila, uglavnom zato što druga strana nije uspela da podnese vaš intenzitet. Verovatno se osećate prazno i tužno, malo se stidite sebe i želeli biste da se osvetite. Često vas takva osećanja mogu odvesti u depresiju.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

7 + one =