Namirnice koje će ubrzati vaš metabolizam

0
721
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Konzumirajte ih češče i lakše ćete izgubiti višak kilograma…

Ovo su namirnice koje će ubrzati vaš metabolizam

Nije težak zadatak pokrenuti metabolizam – a ni velika obaveza. Na primer, dodavanje bilo koje od ovih šest namirnica u vašu dnevnu ishranu. Tako jednostavan način da pokrenete vaš organizam.

Ljute papričice

Sastojak kapsaicin koji daje ljutim papričicama njihov ukus je dugo povezan sa ubrzanjem metabolizma i suzbijanjem želje za hranom.

Integralne žitarice

One vam nude gomilu dijetalnih vlakana i kompleksnih ugljenih hidrata koji pomažu da ubrzate metabolizam. Samo budite sigurni da su to prave integralne žitarice, nemojte da vas zaslepe razna lepa pakovanja takozvanih žitarica sa čokoladom ili voćem.

Kafa

Kofein „prirodno“ stimuliše centralni nervni sistem. Dnevna doza šolje kafe može da ubrza metabolizam 5 do 8 procenata.

Sirće

Sadrži tonu zdravstvenih svojstava, između ostalog da sagoreva mast. Studije su pokazale da je kiselina u sirćetu ta koja signalizuje gene u telu da lome masti. Posebno je korisno da uživate u sirćetu nakon što ste jeli rafinisane ugljene hidrate, pošto ono reguliše nivo šećera u krvi da brzo ne skoče.

Citrusno voće

Sve vrste ovog voća sagorevaju masti i održavaju metabolizam na normalnom nivou. Sledeći put kada ste željni neke grickalice, dohvatite grejpfrut ili pomorandžu da držite nivo insulina normalnim.

Začini

Jedni su od lakših namirnica da uvrstite u ishranu kako biste rad vašeg metabolizma držali na što većem nivou! Najoporiji začini kao što su cimet i šafran rade najbolji posao za podizanje temperature vašeg tela, ubrzavajući proces sagorevanja masti u vašem organizmu.

Izvor: Stvar ukusa

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR