Nelson: Hvala Bogu što igram u Srbiji, pred ovakvim navijačima!

0
717
NextWEB hosting
N.STANOJČIĆ | 04. april 2014
NextWEB hosting

Organizator igre Crvene zvezde oduševljen trijumfa nad Uniksom: U defanzivi smo igrali veoma dobro, a da bismo imali šanse u Rusiji, moramo da popravimo ofanzivu

 Demarkus Nelson s navijačima posle meča s Uniksom foto: N. Skenderija

Demarkus Nelson s navijačima posle meča s Uniksom foto: N. Skenderija

Bez ikakve euforije. Košarkaši Crvene zvezde stigli su do trijumfa protiv Uniksa (63:52) i sa velikom prednošću putuju na revanš.

Međutim, uprkos činjenici da je pobeda sa 11 poena razlike odlična, igrači beogradskog tima se ne raduju previše. Glavni razlog je činjenica da ih čeka put u Rusiju, a toga je svestan i plejmejker Demarkus Nelson.

– Moramo hladne glave da idemo tamo. Verujem u mnoge stvari, pre svega u dobru igru ekipe, ali vera i ostvarivanje onoga u šta verujete su dve potpuno različite stvari. Čeka nas težak meč protiv odlične ekipe – kaže za “Sport”Nelson.

Pružio je tim sa Malog Kalemegdana jednu od boljih partija u ovom takmičenju.

– Uzbuđen sam, smatram da smo zaslužili nešto poput ovoga, igrali smo jako, ostavili srce na terenu i gurali sebe do krajnjih granica.

Drugo poluvreme je bilo ključ.

– Kraj treće i početak četvrte četvrtine su odlučili, tada su Dragićević i Katić pogodili nekoliko veoma važnih šuteva i kada smo stigli do vođstva, nismo ga ispuštali. Potrudili smo se da nastavimo sa jakom odbranom i da im ne damo šansu da se vrate.

Svestan je i Amerikanac da postoje stvari na kojima će morati da rade pre odlaska na revanš.

OSTANAK U ZVEZDI?SVE JE MOGUĆESjajni američki plejmejker je prošle godine produžio ugovor sa „crveno-belima”, a na pitanje da li bi ostao još jednu sezonu, imao je diplomatski odgovor: –
Volim da igram ovde, ali ne mogu da znam šta donosi budućnost. Sve je moguće – ostao je zagonetan Demarkus Nelson.

– Moramo da budemo mnogo bolji u napadu. Imali smo otvorene šuteve, ali ih nismo iskoristili, dok smo defanzivno igrali fantastično. Doduše, nismo tako od početka, jer su oni dali neke lake poene, ali smo na vreme podigli nivo igre i otežali im u svemu. Moramo da budemo mnogo pametniji tamo.

Jasno je da je najbolji igrač Uniksa Endrju Gaudelok od koga mnogo toga zavisi.

– Zaista je odličan, igrač koji je veoma bitan za njih, pogotovo ofanzivno. Većina njihovih napada ide preko njega, pokušavaju da mu pronađu dobru poziciju, a kada lopta dođe do njega, on to ume vrlo dobro da iskoristi. Pokušavali smo da budemo blizu njega i da mu otežamo svaki šut, a kada bismo u tome uspeli, procenti su mu bili znatno manji.

Osvrnuo se američki organizator igre i na ambijent.

– Dobro je bilo i protiv Budiveljnika, ali je izgledalo da su navijači bili glasniji preksinoć. Bili su energični, podizali su nam adrenalin, bili su stvarno neverovatni. Gurali su nas tokom meča, srećan sam i zahvalan Bogu što mogu da igram u Srbiji, pred ovakvim navijačima. Imam najbolji period u karijeri, zahvalan sam celokupnoj organizaciji na svemu, ali i ovakvim fanovima – zaključio je Demarkus Nelson.

POHVALE TRENERA UNIKSA TRINKIJERIJA
Pre meča sa Uniksom, strateg ruskog tima Andrea Trinkijeri je pohvalio Demarkusa Nelsona i naglasio da ga obožava jer je bio kapiten Djuka.

– Zahvalan sam mu na lepim rečima, sjajan je trener, a nekoliko puta sam igrao protiv njega. Njegovi timovi su uvek dobro pripremljeni i skidam mu kapu za sve što je uradio sa ruskom ekipom – rekao je Nelson.

Izvor: Vecernje novosti

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR