Radno vreme za praznične dane

0
775
NextWEB hosting
NextWEB hosting


Tako na Veliki petak dežurne prodavnice pretežno prehrambenih proizvoda  (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi), moraju da rade  najmanje od 9 do 12 sati, baš kao i dežurni prodajni objekti u subotu. U nedelju, na Uskrs, dežurne prodavnice mogu biti zatvorene, dok u ponedeljak, 21. aprila, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Dežurni prodajni objekti, pretežno prehrambeni, u sredu, 30. aprila, moraju da rade  najmanje od 9 do 18 sati, dok 1. maja mogu biti zatvoreni. Drugi dan praznika, 2. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade  najmanje od 9 do 12 sati.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati. Prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane uskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje Uskrs (18, 19, 20. i 21. aprila), kao za vreme i prvomajskih praznika (1. i 2. maj), ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama, ponedeljkom, utorkom, sredom, četvrtkom i nedeljom mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 23 sata, a petkom i subotom mogu raditi najduže do jedan sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata. Ugostiteljski objekti za smeštaj moraju da rade od 00 do 24 sata.

Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

Radno vreme pijaca za uskršnje praznike

„Gradske pijace“ će u petak i subotu, 18. i 19. aprila, raditi uobičajeno, a ostalih dana za vreme uskršnjih praznika pijace će imati prilagođeno radno vreme, saopštavaju iz „Gradskih pijaca“.

U nedelju, 20. aprila, zelene pijace neće raditi, dok će u ponedeljak, 21. aprila, raditi skraćeno od 6 do 13 časova. Jedino će pijace „Zemun“, „Banovo brdo“, „Dušanovac“, „Bele vode“ i „Gornja varoš“ u nedelju, 20. aprila, raditi od 6 do 13 časova.

Otvoreni tržni centar – Novi Beograd (popularni „Buvljak“) i „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac“ u nedelju i ponedeljak, 20. i 21. aprila, neće raditi. Tržni centar „Depo“ u nedelju, 20. aprila, neće raditi, dok će u ponedeljak, 21. aprila, raditi skraćeno od 9 do 13 časova. Cvetna pijaca u Krnjači u nedelju, 20. aprila, neće raditi, dok će u ponedeljak, 21. aprila, raditi uobičajeno od 11 do 8 časova.

Radno vreme JKP „Parking servis“ tokom praznika

JKP „Parking servis“ obaveštava korisnike svojih usluga da za vreme uskršnjih praznika, od petka, 18. aprila, do ponedeljka, 21. aprila, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje, a biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u Kraljice Marije 7, Mileševskoj 51, kao i Starine Novaka 22.

Sve javne garaže i posebna parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom prazničnih dana i radiće po uobičajenom sistemu naplate, dok će šlep-služba, tj. „pauk“ raditi po režimu koji se primenjuje tokom vikenda.

Podsećaju se dužnici da u ponedeljak, 28. aprila, ističe rok za reprogram i pozivaju da iskoriste preostale radne dane za sklapanje sporazuma o otplati duga. Svi koji imaju neizmirene obaveze za neplaćene dnevne karte, do navedenog datuma mogu da regulišu otplatu dugovanja uz olakšice predviđene reprogramom.

Sve službe „Parking servisa“ sa redovnim terminima rada počinju u utorak, 22. aprila.

Izvor:STUDIO B

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR