Samo je njihov posao siguran – Grobarijada u Požarevcu

0
804
NextWEB hosting
NextWEB hosting

ebranicevo - slika vesti

Utorak – 08:19

29.04.2014 Izvor: ebranicevo.com
Autor: Saša Stojadinović
Foto: Saša Stojadinović

Kada se kaže da će se u Požarevcu 3. maja održati skup svih Grobara iz zemalja bivše SFRJ, kao i Bugarske i Italije većina pomisli na navijački skup pristalica beogradskog Partizana. Ipak,ovde je reč o onima po kojima su navijači crno belih dobili ime – o pogrebnicima.

 

Ime “Drnda“ već je ušlo u svakodnevni govor i postalo sinonim za pogrebno preduzeće. Činjenicu da se ime njegove firme pominje u vicevima koji se pričaju u celom regionu, Radiša Mihajlović duguje marketinškim potezima koje je povlačio u poslednjih 20 godina a najavljena “Grobarijada“ je svakako jedan od njih.

 


– Pre više od 20 godina, kada ja nisam još bio u ovom poslu održana je prva “Grobarijada“ u Bačkom Petrovcu koja je tada imala radni naslov “Bal vampira“. Druga je bila u Zrenjaninu 2003 godine, treća je bila u Vinči, dok je četvrtu ogranizovala firma “Drnda Internacioanal“ u Požarevcu koja je bila ujedno i najposećenija. Ona je okupila oko 150 kolega iz celog regiona i bila je organizovana pre 9 godina. U međuvremenu je bila pauza a sada sam rešio da ponovo napravim ovaj skup. – kaže Radiša a mi otkrivamo da će ovogodišnja “Grobarijada“ biti daleko od pukog okupljanja uz jelo i piće.

 

Sve one koji budu bili prisutni očekuje i specifičan program koji je u duhu njihovog poziva a to da će sve biti u znaku pogrebne industrije i njihovih simbola uverili smo se i sami.
Požarevački restoran Kum će biti dekorisan specijalno za ovu priliku a zvanice će prisustvovati i posebnom programu koji vlasnik Drnda International nije želeo da u potpunosti otkrije.
Bilo kako bilo, niko neće ostati uskraćen za informaciju kako je na Grobarijadi, koja će ujedno obeležiti i 20 godina ove firme, bilo jer su svoj dolazak najavili gotovo svi nacionalni mediji iz Srbije, ali i poneki iz regiona. Tako su svoje ekipe poslala dva medija iz Hrvatske od kojih je jedan i HRT a svakako neće nedostajati ni lokalni predstavnici medijskih kuća.

 

Očekuje se preko 200 zvanica a kako izgleda ovaj u svetskim okvirima jedinstveni skup ljudi čiji je poziv vezan za “poslednje putovanje“ pogledajte na našem portalu nakon samog događaja.

 

 

Majstore, je l’ ima nafta?

Sankcije su pogodile sve u Srbiji a izuzetak nije bila ni pogrebna industrija. Za gorivo su se dovijali kako su znali i umeli a ni situacija sa voznim parkom nije bila ništa bolja. – Imali smo tada jedno prepravljeno sanitetsko vozilo koje je pozadi u prostoru za pokojnika imalo i jedno sedište koje je ranije služilo za medicinsko osoblje. Kada su vozači stali na jednoj pumpi da natoče gorivo, jedan od njih je izašao da plati dok je drugi bio na pomenutom sedištu a točioc ga nije primetio. U trenutku se dosetio da ga pita da li ima naftu na pumpi. Razmakao je zavesicu na mestu gde bi trebalo da leži preminuli ali pitanje nije stigao da završi. Ovaj, kada ga je video, istog trenutka je pao u nesvest i jedva su ga povratili. – priča kroz smeh Radiša Mihajlović mada u tom trenutku nesrećnom točiocu svakako do smeha nije bilo jer je potom tri meseca proveo na bolovanju.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR