Srbin iz Gugla održao predavanje: U Beogradu sam bio bez posla, u Americi me svi traže

0
680
NextWEB hosting
Tanjug | 09. 04. 2014. safe_image
NextWEB hosting

Na SAE Insititutu za web dizajn i ekspert za 3D grafiku na web sajtovima, Aleksandar Rodić, danas je studentima održao predavanje kako izgleda graditi karijeru u razvijenim zemljama i kako raditi za najboljeg poslodavca na svetu – američkog giganta Gugl.

Rodić je na predavanju govorio o Web GL programiranju 3D grafike na internet sajtovima i upoznao učesnike sa najnovijm tehnologijama u toj oblasti.

Na veoma posećenom predavanju Rodić je rekao da je on završio gimnaziju i Višu elektrotehničku školu u Beogradu i usput se bavio web dizajnom, jer ga je to najviše interesovalo, ali je posle završene škole godinu dana bio bez posla i bavio se svim i svačim.
Pošto je želeo dalje da uči, on je na internetu sticao znanje o kreativnom dizajniranju na internetu i javio se na oglas za postiplomske studije na Savana koledžu za umetnost i dizajn u SAD i dobio je poziv i 60 odsto potrebne stipendije.
Kada je otišao u Savanu shvatio je da mora da radi u slobodno vreme da bi plaćao stanarinu i ostale troškove, jer stipendija nije bila dovoljna da pokrije sve troškove, a njegova porodica u Beogradu morala je da se zaduži da bi mu pomogla, tako da je on, po sopstvenom priznanju, imao jedini izlaz da uspe u tome što radi u SAD.
Na koledžu su profesori zapazili njegov talenat za rad na 3D grafici i prvi posao mu je bio plaćena praksa u kompaniji EA Games, koja je svetski lider u pravljenju kompjuterskih video-igrica, a zatim je radio za kompaniju Pixar, poznatu u svetu po animiranim 3D filmovima, među kojima su najpoznatiji „Cars“ 1 i 2 za koje je i on radio na modelovanju nekih scena.
Prekretnica u karijeri mu je bila kada se susreo sa najnovijim programom Web GL za pravljenje 3D grafike na sajtovima, tako da je ubrzo njegove radove zapazila kompanija Gugl i angažovala ga da radi određene projekte za njih.
Jedno vreme je bio angažovan da radi u kompaniji Lucas Art, koju je osnovao tvorac sage „Rat zvezda“ Džordž Lukas, čiji su mu advokati pomogli da reši probleme oko radne vize u SAD, tako da je ostao da radi u kompaniji Gugl, koja važi za najboljeg poslodavca na svetu.

http://www.youtube.com/watch?v=pLkHznYqcEA

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR