Tadić: Dačić je primitivan!

0
665
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Lider NDS Boris Tadić ocenio je da predsednika SPS Ivicu Dačića zanima ulazak u vlast po svaku cenu, kao i da je njegova retorika primitivna.

tadic dailystar com Tadić: Dačić je primitivan!

Foto: Dailystar.com

– Retorika Ivice Dačića bi se teško mogla nazvati političkom, pa je teško i komentarisati je, a da se ne uđe u lične ocene. Njegova retorika je toliko van okvira pristojne kulturne komunikacije, da mi ne ostaje ništa drugo nego da je nazovem primitivnom, rekao je Tadić u intervjuu za „Blic“, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što ga lider SPS „ovih dana naziva Amon Ra, Šćepan Mali“.

Tadić je dodao da Dačić takvom retorikom pokazuje da nije u stanju da se konstruktivno i pristojno odnosi prema različitim mišljenjima i političkim opcijama, što, kako je naveo, samo potvrđuje razloge zbog kojih smatra da SPS ne bi trebalo da bude deo buduće vlade.

– On ovih dana govori kako NDS nema pravo da postavlja uslove SNS, kao i da on nema nikakve uslove. Dačić ili ne shvata nekoliko očiglednih stvari ili namerno obmanjuje građane. NDS ima jasne principe kojih se drži i ne odriče ih se zarad učestvovanja u vlasti, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, SNS je pozvala na razgovore NDS kako bi sagledali koliko su principi i politika tih partija bliski.

– To što Dačić nema nikakve kriterijume i što bi ušao u vlast po svaku cenu i što smatra da se principi menjaju prema izbornim rezultatima – najbolji je dokaz toga da je SPS stranka bez ideologije koja postoji samo zbog vlasti i na vlasti. Verovatno Dačić misli da svi rezonuju politiku isto kao i on, naglasio je Tadić.

On je naveo da je danas ključna razlika među strankama u Srbiji to što DS želi da bude opozicija, SPS želi da bude u vladi, a NDS je spremna i na jednu i na drugu opciju.

– Danas kada je postignut konsenzus o „kuda“, najvažnije je pitanje „kako“ i „sa kim“. Ključna razlika među strankama je što jedino NDS donosi odluku spram razmatranja tih pitanja koja su fundamentalna za dalji razvoj Srbije, SPS odluku donosi spram svoje želje za vlašću, a DS spram ličnog odnosa prema Vučiću, rekao je lider NDS.

Tadić je kazao i da više nema kontakata sa liderom DS Draganom Đilasom, niti sa DS.

– Oni su prekinuli komunikaciju sa mnom i ja to prihvatam sa lakoćom i osmehom, poručio je Tadić.

Izvor: Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR