Vinča:Formirana Komisija za izgradnju postrojenja za skladištenje i odlaganje otpada komunalne deponije u Vinči

0
636
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Rešenjem Privremenog organa grada Beograda u petak  je formirana Komisija za sprovođenje postupaka vezanih za izgradnju postrojenja za skladištenje, tretman i odlaganje komunalnog otpada i sanaciju postojeće komunalne deponije u Vinči. Komisija će se baviti izgradnjom reciklažnih centara (dvorišta) i transferom stanica.

Predsednik komisije je Siniša Mali, a njegov zamenik je Goran Vesić. Članovi su: Slavica Urošević, iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, Olgica Gvozdić, iz Urbanističkog zavoda Beograda, Vesna Jovanonvić, iz Sekretarijata za imovinske-pravne poslove, građevinsku i urbanističku inspekciju, Zvonimir Jagić, iz Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, Snežana Bondžić, iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Radica Đaković, iz „Gradske čistoće“ i Lidija Milićev, iz Republičkog geodetskog zavoda.

Novom odlukom o Gradskoj upravi u okviru Sekretarijata za zaštitu životne sredine odlukom Privremenog organa počinje sa radom Direkcija za upravljanje otpadom. Ova direkcija baviće se poslovima izrade izmene i sporovođenja lokalnog plana upravljanja otpadom. Ona će podsticati, razvijati, organizovati i pratiti pojedinačne programe, planove i projekte u ovoj oblasti, kao i u prevenciji, ponovnom iskorišćenju i režiklaži otpada. Između ostalog, nadležna je i za sanaciju postojećih i izgradnju novih deponija, izgradnju i rad postrojenja za tretman otpada, pripremanje lokacija, izgradnju, opremanje i rad centara za sakupljanje i skladištenje reciklabiranog, kabastog i opasnog otpada iz domaćinstva. Ona će sprovoditi i nadzor nad obavljanjem delatnosti upravnja komunalnim otpadom.

Nakon analize postojećeg institucionalnog okvira i njegovih slabosti predložena je ova promena, kako bi se ojačao kapacitet Gradske uprave za uspostavljanje integrisanog sistema upravljanja otpadom.

Izvor:Beovesti1596111_deponija_1_v

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR