Vožnja kajaka na poplavljenim ulicama u Kraljevu

0
687
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Autor: Tanjug

Pošto je zima za nama bila bez padavina, ovi kišni dani su nekima dobro došli.

kajak v.jpgFoto: Screenshot, Tanjug

Kraljevčanin Raško Simović, odlučio je danas da iskoristi poplavljene ulice u njegovom naselju „Moše Pijade“ i provoza se kajakom.

„Svi mi koji se bavimo ekstremnim sportovima, samo smo čekali da nešto ovako padne iz neba, i da dobijemo ovakve reke, koje su bukvalno podivljale. Za par sati očekujemo bujični tok na Ibru, a za dva dana ekstremnu poplavu na rekama u Kraljevu“, objašnjava Simović, dodajući da se sada razgibava ispred zgrade i priprema opremu.

Na pitanje kako izgleda voziti kajak po gradskim ulicama, Simović kaže da se on može voziti i u ekstremnijim uslovima.

„Kajak ima izuzetno malu dužinu oslanjanja, oko 15 centimetara, pa je dovoljan mali potok da ga vozite, a danas su od takvih materijala da možete da ga vozite i po kamenju. Tako da je dovoljno da se zaglavi neka šahta, kao što je ova ispred moje zgrade, i eto prilike da ga vozite na parkingu“, objašnjava ovaj Kraljevčanin.

Rečice i potoci na području Kraljeva su u naglom porastu, pa se uskoro može očekivati da će se povećati vodostaji Ibra i Zapadne Morave.

U Odeljenju za vanredne situacije u Kraljevu, kažu da su već počele pripreme za odbranu od poplava, a snažan udar se očekuje kada sneg počne naglo da se topi sa okolnih planina.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR