Zorana Mihajlović: Bajatović nema šta da traži u Srbijagasu

0
1122
NextWEB hosting

Zorana Mihajlović: Bajatović nema šta da traži u Srbijagasu

NextWEB hosting

POLITIKA

Autor: Sandra Mališić,Foto: Kurir

Jedan od prvih zadataka biće reformisanje „Srbijagasa“, čiji su loši rezultati odraz rada njegovog rukovodstva

Zorana Mihajlović

Stručnost prvi kriterijum… Zorana Mihajlović

BEOGRAD – Opravdati poverenje građana.
Srbija je danas jedna od politički najstabilnijih država u regionu, i to je dobra polazna tačka da ispunimo obećanje građanima da će u dogledno vreme živeti bolje. Zato su ključne tačke programa ekonomske reforme, a prvi zadatak je usvajanje izmena zakona, čime ćemo u velikoj meri poboljšati ambijent za investitore, uključujući i zakone o radu, o privatizaciji i o stečaju, kao i zakon o planiranju i izgradnji – kaže na početku razgovora za Kurir Zorana Mihajlović, potpredsednica SNS, o ključnim tačkama programa koji piše lider SNS.

Ona dodaje da se, pored nacionalnog plana prioriteta ulaganja i fiskalne konsolidacije, posebno moramo pozabaviti reformom javnog sektora i JP, kao i rešavanjem problema preduzeća u restrukturiranju.

Da li ste za to da naprednjaci imaju koalicionog partnera?
– Bez dileme najvažnije je da s budućim koalicionim partnerima usaglasimo program, kojim će sve ono što treba da bude urađeno biti precizno vremenski oročeno. Veoma je bitno i to da sprovođenje programa bude povereno stručnim i posvećenim ljudima sposobnim da iznesu te nimalo lake zadatke. Sve je ovo daleko važnije od toga da li ćemo biti u koaliciji s ovom ili onom strankom.

Ako SPS bude deo vlade, da li Dušan Bajatović može da ostane na čelu „Srbijagasa“?
– Jedan od prvih zadataka nove vlade biće reformisanje „Srbijagasa“. To što se više od godinu dana čekalo da se uopšte krene u taj posao koštalo je Srbiju njene energetske stabilnosti i gubitka od 50 milijardi dinara u prošloj godini. Loši rezultati „Srbijagasa“ su odraz rada njegovog rukovodstva. Bajatović je deo problema u kojem se nalazi „Srbijagas“ i, prema mom mišljenju, ne može biti deo rešenja.

Vuk Drašković se nudi za mesto ministra spoljnih poslova. Kakav je vaš stav o tome?
– Mi u SNS, a posebno naš predsednik Vučić, već smo pokazali da ne funkcionišemo na taj način. Daleko je bitnije da Srbija ide mnogo brže napred nego što su važne ambicije pojedinaca. Personalna rešenja će predložiti upravo Vučić pošto je to njegov tim i od rada tog tima će zavisiti i rezultati premijera, koji ima i najveću odgovornost.

Spekulisalo se da bi nestranačke ličnosti, Kori Udovički, Ivan Vejvoda i Goran Pitić, mogli u vladu?
– Verujem da će Vučić izabrati jak tim, uvažavajući i precizno vagajući znanje, iskustvo, sposobnost, mudrost i spremnost svih kandidata za pojedine resore kako bi zacrtani zadaci bili ostvareni. Samo takav tim moći će uspešno da prati ritam koji on nameće.

Prestonica
JA GRADONAČELNIK? 
BOLJA SAM U ENERGETICI

Da li ćete na čelu prestonice biti vi ili Siniša Mali?
– Odluku o tome doneće Predsedništvo SNS. Kao potpredsednik SNS želim da istaknem da su Mali, kao i ostali naši predstavnici u privremenom organu, obavili dobar posao. Uspeli su da stabilizuju grad koji je bio opljačkan i počeli da rešavaju probleme. Verujem da oni treba da budu okosnica našeg tima za Beograd. Sve nas očekuju veliki izazovi, a smatram da sam ja najbolja u energetici.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR