DOBRE VESTI: Povoljni krediti za agrar, kamata do šest odsto

0
717
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Banka Inteza i ove godine odobrava subvencionisane kredite namenjene registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, a reč je o kratkoročnim i dugoročnim pozajmicama koje se mogu iskoristiti za ulaganja u ratarstvo, stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo.

Krediti sa subvencionisanom kamatnom stopom dostupni su svim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima, zemljoradničkim zadrugama i pravnim licima registrovanim kao poljoprivredna gazdinstva, bez obzira da li su klijenti Inteze ili planiraju da to postanu.

Poljoprivrednicima i poljoprivrednim gazdinstvima pozajmice su na raspolaganju u maksimalnom iznosu do pet miliona dinara, dok se za zemljoradničke zadruge taj iznos kreće do 15 miliona dinara, navodi se u saopštenju banke.
Rok otplate je do 36 meseci uz mogućnost korišćenja grejs perioda u trajanju od 12 meseci kod pozajmica sa najdužim raspoloživim rokom otplate.

Za subvencionisani kredit za ulaganje u stočarstvo kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi četiri odsto, a pozajmice za investicije u ratarstvo, voćarstvo i povrtarstvo banka Inteza plasira uz kamatu u visini od šest odsto na godišnjem nivou.

Naknada za obradu kreditnog zahteva se naplaćuje jednokratno i iznosi 1,5 odsto od iznosa kredita.

Direktor Intezinog Odeljenja za upravljanje segmentom klijenata registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, Đorđe Radulović, rekao je da je ta banka i ranije učestvovala u programima finansiranja poljoprivrede koji su realizovani u saradnji sa resornim Ministarstvom poljoprivrede.
„I pored teških uslova poslovanja u 2013. godini, Inteza je zabeležila značajan rast na polju kreditiranja ovog segmenta, što će u narednom periodu predstavljati odrednicu naše strategije u dugoročnoj podršci agraru “, rekao je Radulović.

Inteza je u prva četiri meseca 2014. zabeležila rast u ovom delu poslovanja sa poljoprivrednim proizvođačima za 28 odsto u broju plasiranih zajmova u odnosu na isti period 2013, dok se ukupan portfolio banke u navedenom segmentu povećao za oko šest odsto u poređenju sa krajem 2013, navedeno je u saopštenju te banke.

Izvor:TANJUG

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR