Dovoljno je 12 minuta kako biste nekog osvojili

0
860
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Novo istraživanje pokazalo je kako je dovoljno svega nekoliko minuta da donesemo odluku hoće li nam određena osoba postati partner ili ne. Tako rezultati istraživanja pokazuju da imamo samo 12 minuta na prvom sastaku za impresioniranje potencijalnog partnera, a odlučujući kriterijumi prema kojima se ocenjuje jesu: osmeh (64 posto), kontakt očima (58 posto) i ton glasa (25 posto).

Istraživanje koje je sprovela jedna francuska osiguravajuća kuća obuhvatilo je dve hiljade ispitanika, a rezultati su pokazali kako je miris tela najčešći znak koji odbija, a odmah nakon toga nalazi se loš zadah. Osim toga, ono što nas takođe vrlo često može odbiti kod potencijalnog partnera je i psovanje, a s time se slaže 38 ispitanika.

Prema rezultatima istraživanja, čini se da potencijalne partnere prosuđujemo i pre nego što dođe do prvog sastanka. Tako 20 posto ispitanika priznaje kako potencijalne partnere proverava na društvenim mrežama pre nego što se prvi put nađu na sastanku. Koliko je izgled važan prilikom ostavljanja prvog utiska, pokazuje i podatak kako šest posto žena i pet posto muškaraca ususret prvog spoja ide na dijetu, prenosi Daily Mail.

Što se tiče prosuđivanja potencijalnog partnera ili partnerke, rezultati pokazuju kako su muškarci dvostruko skloniji da potencijalnoj partnerki pruže drugu šansu nakon lošeg prvog utiska nego žene, koje je to znatno ređe rade.

Karakteristike dobrog prvog utiska:

Osmeh (64 posto)

Kontakt očima (58 posto)

Svež i mirisan dah (45 posto)

Lep ton glasa (25 posto)

Doteran styling (23 posto)

Karakteristike lošeg prvog utiska:

Neugodan miris tela (59 posto)

Loš zadah (53 posto)

Psovanje (38 posto)

Neuredna odeća (36 posto)

Preterana ozbiljnost (33 posto)

IZVOR:cosmopolitan.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR