GROCKA: Književno veče posvećeno zbirci pesama Aleksandra Frick-a

0
763
NextWEB hosting
NextWEB hosting

„Trčeći za drugima, većina nikad i ne stigne do sebe“ reči su književnika Vitomira Teofilovića.

Da u Grockoj kultura nije od juče i da se u ovom lepom i po mnogo čemu čuvenom naselju na obali Dunava umeće pisane reči ipak vrednuje i ceni, potvrđuje i predstojeći kulturni događaj u Galeriji 011. U petak u 18.30 časova u “Galeriji 011” Gradske biblioteke u Grockoj održava se književno veče posvećeno zbirci pesama “ Hej mladosti dokonosti“ Aleksandra Frick-a, u organizaciji višedecenijskog Književnog kluba “Obzorja” Grocka. Izdavač ove zbirke je IP GEA.

Moderator književnog skupa je pomenuti dipl. filolog, književnik i književni kritičar Vitomir Teofilović, Grockoj dobro znani kulturni poslenik i ujedno nekadašnji Predsednik književne Zadužbine Miloša Crnjanskog. Stihove Aleksandra Frick-a kazivaće pesnikinja Biserka Dabetić, profesorka srpskog jezika i književnosti i bibliotekar Srednje škole Grocka. Autor Aleksandar Frick rođen je 1976. godine u Beogradu.

Od formalnog obrazovanja može se pohvaliti završenom gimnazijom i školom novinarstva, kao i studijama na Pravnom fakultetu u Beogradu. Svojevremeno je bio dopisnik kulturne rubrike dnevnog lista Blic, nakon čega ga život odnosi na drugu stranu i kraće vreme boravi u inostranstvu. Dugogodišnji je član književnog kluba “Obzorja”, a rodnoj Grockoj i odabranoj književnoj publici i prijateljima u petak 30. maja predstavlja se zbirkom lirskih pesama refleksivnog karaktera, sabranih u spisateljski prvenac koji je nastajao godinama unazad.

tekst: Zorica Atić

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR