GROCKA: Počela sednica skupštine, bira se novi predsednik!

0
758
NextWEB hosting
NextWEB hosting

10:30 Sednici prisustvuje 33 od 35 odbornika SO GROCKA

Kako saznaje Grocka info portal sa lica mesta, na samom početku predsednik opštinskog štaba za vanredne situacije Zoran Markov podneo je izveštaj u vezi sa  elementarnim nepogodama i stanju na našoj opštini u periodu od 14. maja do današnjeg dana.

Posle izveštaja predsednik Skupštine Spasoje Živanović obavestio je prisutne odbornike, o podnetim ostavkama predsednika opštine Grocka Zorana Markova, i zamenika predsednika Skupštine opštine Grocka Stefana Dilberovića. Kako je pročitao predsednik Skupštine opštine Grocka, predsednik opštine Zoran Markov, ostavku je podneo iz ličnih razloga.

Iz izvora bliskih SNS-u dobili smo potvrdu da će novi predsednik opštine biti dosadašnji zamenik predsednika Skupštine Stefan Dilberović (SNS), iz Vinče. Za dobre poznavaoce lokalnih političkih prilika, ovo nije veliko iznenađenje, s obzirom da je Dilberović bio dosta primetan i aktivan poslednjih godina, kako u političkom životu, tako i u radu lokalne samouprave.  Rođen je 1986. godine u Beogradu, i to ga verovatno trenutno svrstava u najmlađeg predsednika opštine u Srbiji, a u istoriji Grocke.  Završio je srednju građevinsku školu u Beogradu, član je Glavnog odbora SNS-a, gradski odbornik u Skupštini grada Beograda, i do sada je bio šef odborničke grupe „Pokrenimo Grocku – Tomislav Nikolić“ u gročanskom parlamentu.

Na mesto zamenika predsednika Skupštine opštine Grocka, a umesto Stefana Dilberovića, dolazi Zoran Kostić (SNS), iz Begaljice. Po zanimanju privrednik, a vrlo je aktivan kao odbornik odborničke grupe SNS-a.

Kako saznajemo, doćiće i do promene načelnika opštinske uprave, umesto dosadašnjeg načelnika Borisa Pribićevića, doćiće Biljana Bokalović, dipl. pravnik iz Grocke, a dosadašnji sekretar SO Grocka. Novi sekretar SO Grocka biće Tatjana Vučenović.

Takođe, umesto dosadašnjeg člana veća, Zorana Tošića, doćiće Olivera Knežević, saopštio nam je naš izvor.

Sama sednica počela je minutom ćutanja za žrtve nedavnih poplava u Srbiji. Takođe saznajemo, da će na kraju sednice biti predloženo da se odbornici odreknu današnjih dnevnica,  kao  vid pomoći ugroženima od teške tragedije koja nas je zadesila.

U poslednje dve godine Grocku su zadesili brojni problemi, koji su se tavorili godinama unazad, pre svega ogromni krediti, uzimani od prethodnih vladajućih garnitura od 2003. godine pa sve do 2012. Godine, zatim smanjeni bužet opštine, nagomilani problemi u javnim preduzećima, i oduzete nadležnosti opštini 2008. Godine. Sve su ovo stvari koje pokazuju da je opština u jako teškoj situaciji, i da ovim ljudima koji dolaze na nove funkcije uopšte neće biti lako.

Grocka info Portal prati uživo Skupštinu opštine, i kako budemo saznali nove informacije odmah ćemo vas o tome izveštavati….

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR