Idealna razlika između žene i muškarca je…

0
878
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Autor: jp 09.05.2014. 

Veze između starijeg muškarca i mlađe žene i dalje nailaze na osude, a sve je više primera i šema između starijih žena i mlađih muškaraca. Istražili smo prednosti i mane obe opcije.

Glumac Džejson Statam (46) je u vezi sa manekenkom  Rouzi Hantington Vajtli (26)

Glumac Džejson Statam (46) je u vezi sa manekenkom Rouzi Hantington Vajtli (26) | Foto: Profimedia

KOMBINACIJE – Velika razlika u godinama između partnera polako prestaje da bude tabu tema. Na tome možemo da zahvalimo holivudskim zvezdama, koje su prve smogle hrabrosti da obelodane svoje veze sa znatno mlađim partnerima. Naravno, takve veze se i dalje ne percipiraju kao najprirodnije – kaže psiholog Milanka Radojčić.

Mlada žena, stariji muškarac
Mnoge žene koje se zabavljaju sa starijim muškarcem to čine zbog podsvesne želje da ih neko mazi, pazi, uzme za ruku i povede kroz život. „Ti stariji muškarci su najčešće uspešni, iza sebe imaju već izgrađenu karjeru i sposobni su da pomognu, što finansijski, što savetom. S druge strane, to često može da preraste u zapovedanje i praksu da taj muškarac uči životu i da ga treba slušati“, kaže Milanka Radojčić.

Starija žena, mlađi muškarac

Glumac Džejson Momoa (34) i bivša supruga Lenija Krvaica Liza Bone (46)

Glumac Džejson Momoa (34) i bivša supruga Lenija Krvaica Liza Bone (46) | Foto: Profimedia

„To može da bude dobro rešenje i zbog one narodne izreke: ona zna, a on može“, kaže psiholog Milanka Radojčić. Mlađi partner traži oslonac i uzda se u iskustvo zrelije žene. Žena može da izabere znatno mlađeg partnera iz želje za podmlađivanjem, kao i zbog mogućeg neostvarenog materinstva, pa preko muškarca pokušava nekoga da vaspita.

Idealna razlika

Ašton Kučer ima 36 godina, a njegova izabranica Mila Kunis 30 i trenutno čekaju bebu

Ašton Kučer ima 36 godina, a njegova izabranica Mila Kunis 30 i trenutno čekaju bebu | Foto: Profimedia

 Psiholozi smatraju da je idealna razlika između partnera sedam godina i da je malo bolja varijanta kad je muškarac stariji. „Ne mogu da kažem da je bolja jedna, odnosno druga varijanta. Mogu da kažem da je zbog ženskih reproduktivnih funkcija, koje funkcionišu samo do nekih godina, prirodnije da, ako neko mora da bude stariji, to bude muškarac“, završava svoju priču Milanka.

IZVOR:24h.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR