Izvršni odbor Zajednice superligaša: „Najviša moguća ocena za Superligu“

0
747
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Izvršni odbor Zajednice superligaša zaključio je na da je na dosadašnji deo sezone regularan u skladu sa propisima u duhu fer-pleja.

Sednica održana u Sportskom centru FSS zakazana je posle zahteva fudbalskog kluba Sloboda da prvi čovek Zajednice Zvezdan Terzić podnese ostavku. Međutim, pošto su članovi Izvršnog odbora za dosadašnji deo sezone dali najvišu ocenu, o Terzićevoj mogućoj ostavci se nije raspravljalo.

Takođe, odbačene su spekulacije o neregularnostima u prethodnom kolu, a za sudijske greške je rečeno da su sastavni deo fudbala, kao i da Jelen Superliga nije među prvih deset takmičenja koja su pod istragom UEFA zbog neregularnosti.

U dosadašnjem toku Jelen Superlige su, inače, postignuta 494 gola, odnosno 2,3 po utakmici, što dovoljno govori u prilog tome da li je domaće prvenstvo zaslužilo najvišu moguću ocenu.

Saopštenje Zajednice superligaša prenosimo u celosti i bez ispravki.

Članovi IO su konstatovali da se dosadašnji tok takmičenja odvija na regularan način, u skladu sa propisima u duhu fer pleja i odbacili sve špekulacije o neregularnostima u prethodnom kolu.

Nezadovoljstvo izazvano pojedinim sudijskim odlukama nikome ne daje za pravo da ruši ceo sistem i stvara lošu sliku o Super ligi Srbije, uz konstataciju da su prisutne sudijske greške sastavni deo fudbalske igre i na višim nivoima takmičenja. Sudijska organizacija je u ingerenciji FSS-a, i ne sumnjamo da će Fudbalski savez donositi odluke koje će zaštiti integritet takmičenja.

Predsednik Zajednice klubova Super lige je ponudio da stavi svoj mandat na raspolaganje članovima IO, ali se o tome danas nije raspravljalo, obzirom da je dosadašnji tok takmičenja ocenjen najvišom mogućom ocenom.

Svi klubovi Super lige imaju obavezu da sve utakmice u prvenstvu igraju sa najboljim timom, maksimalno posvećeni pobedi i vođeni isključivo sportskim motivima u skladu sa pravilima fudbalske igre.

Direktor lige ima obavezu da za utakmice do kraja prvenstva delegira najkvalitetnije delegate, sa jasnim instrukcijama da obrate maksimalnu pažnju na regularnost takmičenja.

Sugerisati Sudijskoj komisiji da u preostale tri utakmice delegira samo najbolje sudije i najbolje kontrolore suđenja.

Obavezuju se svi članovi klubova Super lige da će u slučaju bilo kakvih saznanja vezanih za nesportske ili sumnjive radnje odmah obavestiti Direktora lige.

Obavezuju se svi članovi klubova Super lige da će bilo kakvo nezadovoljstvo izazvano eventualnom radnjom drugog učesnika u takmičenju, rešavati isključivo u okviru fudbalskih organa, a ne preko medija.

Obavezuju se svi članovi klubova Super lige da će štititi integritet takmičenja, kao i da će svojim javnim nastupima dati pun doprinos stvaranju pozitivne slike o prvenstvu Super lige Srbije.

Izvršni odbor je oštro osudio sve medijske pokušaje i neosnovane optužbe pojedinaca o neregularnostima u takmičenju i doneo odluku da će radi zaštite ugleda Super lige ovakvi i slični nastupi biti sankcionsiani u skladu sa Disciplinskim pravilnikom FSS-a.

Klubovi unutar Zajednice Super lige Srbije izražavaju jedinstvo u nameri da se nastavi sa započetom realizacijom zacrtanih ciljeva (kvalitetno takmičenje, svojinska transformacija, poreske olakšice, pronalaženje generalnog sponzora, podizanje tržišne vrednosti TV prava, maksimiziranje prihoda, popravljanje imidža Super lige…)

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije obavestio je prisutne da se takmičenje u Super ligi ne nalazi među prvih deset takmičenja koja su pod istragom UEFE zbog neregularnosti“, stoji u saopštenju Zajednice superligaša.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR