Marić: Kiša stvorila probleme u Grockoj i kod Šapca

0
663
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Beograd — Zbog kiše je bilo problema na dva mesta – kod Grocke i kod Šapca, ali sitaucija nije uznemirujuća, izjavio načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Predrag Marić (Tanjug, arhiva)
Predrag Marić (Tanjug, arhiva)

Marić je Tanjugu rekao da se jutros izlio Begaljički potok kod Grocke i da su ekipe na terenu Sektora za vanredne situacije izvukle iz putničkog automobila četvoro ljudi.

„Svi su dobro i sve naše ekipe su na terenu. Očekujemo da noćas prestanu padavine i da se situacija u poptunosti normalizuje“, rekao je Marić.

Reka Bjelica se izlila iz korita

Načelnik odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiša Broćić izjavio je danas Tanjugu da se reka Bjelica izlila van korita na ušću u Zapadu Moravu, u području sela Dljin, ali za sada nema ugroženih domaćinstava.

„Ova reka stagnira u Guči, već nekoliko sati nema porasta vodstaja, njene pritoke Vranje, Dragačica i Tijanjska reka su u opadanju“, naveo je on u izjavi Tanjugu.

Najobilnije kiše su, prema njegovim rečima, pale na podrucju Čačka, obroncima Jelice, od dela Jezdina do Atenice.

Broćić je dodao da je noćas vatrogasno – spasilačka ekipa intevenisala pet puta na crpljenju vode.

„To su površinske vode na ulicama, koje su prodirale u dvorišta, odnosno dva poslovna, jedan stambeni i jedan pomoći objekat“ naveo je on.

Dalji razvoj situacije zavisi od količine padavina napomenuo je Brocić, dodajući da su pripadnici ove službe obišli dosta reka.

Poplavljen put na deonici mali Zvornik-Ljubovija

Na deonici puta Mali Zvornik – Ljubovija, kod mesta Velika Reka došlo je do plavljenja kolovoza, sopštilo je danas JP Putevi Srbije.
Kako se navodi, trenutna dubina vode na putu je 40 cm.

Alternativni pravci su državni put I B reda broj 27, deonica Loznica – Valjevo i državni put II A reda broj 170, deonica Valjevo – Rigačica.

Iz ovog preduzeća apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, budu posebno oprezni u vožnji i brzinu kretanja prilagode uslovima na putu.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR