OBRATITE PAŽNJU: Na pomolu nova internet prevara!

0
705
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Policija Hrvatske upozorava građne na novu internet prevaru. Ovo vrlo lako može da se proširi i na Srbiju!

U regionu su se već susreli sa problemom prevare, koja počinje tako što građanima putem mejla javljaju nepoznate osobe i nude im obavljanje određenog posla.

Naime, građanima nepoznate osobe na račun uplaćuju veće ili manje sume verovatno ukradenog novca, te traže da se taj novac prosledi na strane račune putem raznih platnih servisa.

– Kroz elektronsku komunikaciju, od građana uglavnom traže informacije o radnom vremenu banaka i drugih finansijskih ustanova, zatim i ostale podatke od koristi za što efikasniji i što brži novčani transfer, pa im na kraju i dostavljaju listu primaoca u inostranstvu na čije ime se navedeni novac treba proslediti. Takođe, građanima se za obavljene transakcije nudi i određeni iznos provizije kao naknada za odrađeni posao, odnosno prosleđivanje novca – saopštavaju je iz policije.

– Upozoravamo građane da budu oprezni i da ne nasedaju na primamljive oglase za naizgled lagan posao kako ne bi postali žrtve prevare i kako ne bi učestvovali u izvršenju krivičnog dela – poručuju iz hrvatske policije.

  • Autor: Index.hr
  • Photo: sxc.hu
  • Datum: petak, 02. maj 2014.
  • Izvor;dnevno.rs

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR