Rano jutros dogodio se težak udes, 6 povređenih, devojka u komi!

0
527
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD: Devojka starosti oko 25 godina povređena u teškoj saobraćajnoj nesreći u 4.30 sati u Patrijarha Pavla (bivši Rakovački put) prevezena je bez svesti i sa, kako se sumnja, prelomom baze lobanje, na Vojno-medicinsku akademiju (VMA), izjavila je Tanjugu jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U toj nesreći povređeno je još pet osoba koje su zbrinule i prevezle na VMA ekipe Hitne pomoći – devojka od oko 21 godinu zadobila je tupu povredu vratnog dela kičme i ramenog pojasa, devojka od oko 20 godina zadobila je tupu povredu nosa.

Zatim, muška osoba od 21 godinu sa, kako se sumnja, potresom mozga, devojka od 20 godina sa tupom povredom donjeg dela kičme i mladić od 19 godina koji je zadobio tupu povredu levog ramena, rekla je Macura.

U nesreći koja se dogodila u 20.30 na Zrenjaninskom putu oboren je motociklista, koji je zadobio tupu povredu glave, levog lakta i kolena i koji je, posle ukazane pomoći lekara, odbio dalji tretman, rekla je Macura.

Dete od 11 godina je juče teško povređeno na pešačkom prelazu u ulici Goce Delčeva, rekla je Macura, precizirajući da je dete gubilo svest i da je zadobilo tupu povredu glave i razderotinu iznad levog oka.

Hitna pomoć je tokom noći obavila 105 intervencija, od kojih je 20 bilo na javnom mestu, a sugrađani su se najčešće žalili na bol u grudima koji su osećali srčani bolesnici, bilo je i aritmija, hipertenzija i psihijatrijski bolesnici, rekla je Macura.

Ona je savetovala hronične bolesnike da uzimaju redovnu terapiju kao i da svi vode računa o bezbednosti u saobraćaju.

Izvor: Tanjug

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR