Saopštenje štaba za vanredne situacije opštine GROCKA

0
877
NextWEB hosting

U nedelju sa početkom u 19.00 časova, u zgradi SO Grocka, održana je hitna sednica Štaba za vanredne situacije pri opštini Grocka. 

Sednicom je predsedavala zamenica predsednika opštine Grocka Jasmina Mandić, a bili su prisutni svi članovi štaba. Na sednici je konstatovano da je do izlivanja Begaljičkog potoka došlo usled začepljenja u ulici Vučka Milićevića u Begaljici, a kasnije su nastali problemi na više mesta, usled nagomilavanja granja i smeća iz kanala.
NextWEB hosting

 
Usled izlivanja potoka, oko dvadesetak kuća je poplavljeno, a tri porodice sa devetoro dece, a među njima i jednomesečna beba, evakuisane su, i pružen im je adekvatan smeštaj. Komisija za elementarne nepogode sutra će izaći na teren i utvrditi štetu, koja je nastala ovom prilikom.

 
U današnjoj akciji sprečavanja daljeg izlivanja potoka, učestvovale su službe policije, vatrogasaca, javnih preduzeća JP „Gročanski komunalac“ i JP „Vodovod i kanalizacija Grocka“. Akcijom je rukovodio štab za vanredne situacije, a na čelu akcije bio je predsednik opštine Grocka Zoran Markov. 


Na sednici je potvrđeno da je situacija trenutno stabilna, sve ekipe su u u pripravnosti, obilazi se stanovništvo koje je ugroženo poplavama. Svi građani koji su ugroženi poplavom, mogu se javiti policijskoj stanici Grocka na telefon 011/8501-401, ili na telefon opštine Grocka 011/8501-312.

U Grockoj,
4.5.2014 godine

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR