NextWEB Hosting i izrada web sajt
NextWEB hosting
Žabalj: Ubio suprugu, a potom surovo presudio i samom sebi

Žabalj: Ubio suprugu, a potom surovo presudio i samom sebi

0
877
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Dragan Martinov najpre ubio suprugu, a potom surovo presudio i samom sebi. Angelina skrivala da je muž maltretira. Ubica više puta lečen

UDžERICA gotovo na samom kraju Ulice vojvode Mišića u Žablju u nedelju oko četiri sata ujutru bila je poprište porodične tragedije u kojoj je penzioner Dragan Martinov (54), udarcem ušicama sekire u glavu, najpre ubio svoju suprugu Angelinu (49), a potom nožem sebi rasporio stomak. Njeno telo je nađeno u krevetu u kojem je spavala, a njegovo na pragu sobe u kojoj se tragedija dogodila.

– Slika je bila zaista strašna! On je ležao na podu, u lokvi krvi, a tetka u krevetu. Sav zid iznad nje bio je krvav. Bila je pokrivena i očigledno je spavala u trenutku kada je ubijena – priča, vidno potresen, Angelinin bratanac Dane Pavlov koji živi u neposrednoj blizini i koji je, zajedno sa njenom snahom Nenom, tela pronašao u nedelju oko osam časova.

Tik pored kreveta, pronađena je sekira čijim ušicama je, najverovatnije jednim udarcem, Dragan usmrtio Angelinu, a iz njegovog stomaka virila je drška noža kojim je presudio sebi. On se, kažu njegove komšije, ranije više puta lečio u psihijatrijskoj bolnici. Znao je da bude grub prema supruzi, mada je ona to sakrivala od drugih.

– Tetka se nikada nije žalila i nije mnogo pričala o njihovim odnosima – potvrđuje Pavlov. – Samo mi je, nedavno, rekla da je išla u Dom zdravlja u Žablju, da lekarima kaže da on danima ne jede ništa i da se potpuno povukao u sebe, te da ih pita šta da radi.

Draganova agresivnost i porodične svađe nisu, potvrđuju komšije Martinovljevih, bile retkost, pa je Angelina dosta često, na nekoliko dana, odlazila kod sinova Dragana, koji nosi očevo ime, i Todora, koji sa svojim porodicama žive odvojeno. U poslednjih mesec-dva je, međutim, bilo sasvim drugačije.

– Bio je neuporedivo smireniji i komunikativniji nego ranije, činilo se da među njima nema nikakvih problema i otuda se i više čudimo što se sve ovo dogodilo – kaže Zoran Pustajić, prvi komšija nesrećnog bračnog para.

To potvrđuje i Vida Grujić koja, takođe, stanuje u kući do Martinovljevih, ne krijući suze na pomen Angelininog imena.

– Ona je bila divna žena koja, što bi se reklo, ne bi ni mrava zgazila i zaista nije zaslužila ovako nešto – veli, kroz suze, Grujićeva.

Pokušali smo u nedelju da razgovaramo i sa Draganom, inače starijim sinom Martinovljevih koji, sa suprugom Nenom i dvojicom sinova, živi u istoj ulici, svega nekoliko kuća od roditeljske.

– Nemojte, molim vas, zaista smo okamenjeni od užasa koji nas je snašao – bilo je sve što je on uspeo da izusti. – Evo, još nisam smogao snage ni deci da kažem šta se desilo.

TAMAN DOBIO PENZIJU

DUGO su Martinovljevi živeli od socijalne pomoći. Na Dragana se, svojevremeno, u žabaljskom „Univerzalu“ u kojem je radio kao viljuškarista, prevrnuo viljuškar i to je ostavilo posledice po njegovo zdravlje. Samo pre neki mesec je, ipak, uspeo da dobije penziju, pa je, veli Zoran Pustajić, tim čudnija odluka da supruzi i sebi ovako surovo prekrati život.

IZVOR:Vecernje novosti

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR