Zbog bekstva vuka prete otkazi u zoo vrtu

0
NextWEB hosting

BEOGRAD, 7. maja 2014. (Beta) – Direktor Beogradskog zoološkog vrta Vuk Bojović rekao je u sredu agenciji Beta da je taj vrt potpuno bezbedan za posetioce, iako je jedan vuk u utorak nakratko pobegao iz kaveza.

Direktor je kazao da još ne zna kako se vuk našao na slobodi, ali da će to istražiti i da će odgovorni snositi posledice. “Svi hoće da sačuvaju svoju glavu, jer bi neko mogao da dobije otkaz”, kazao je Bojović.

On je kazao da je “Beo zoo vrt” potpuno bezbedan, da su kavezi obezbedjeni, a da su čak oko kaveza tog vuka koji je pobegao, dogradjivali ogradu.

Bojović je rekao da je to mlad vuk koji se prošle godine okotio u Zoo vrtu i koji važi za pitomog, ali je uznemiren od nedavno, kada su pokušali da ga vakcinišu.

Po pisanju medija, vuk je u utorak oko 17 sati pobegao iz kaveza dok su ga čuvari hranili, i protrčao kroz Zoo vrt. Čuvari su ga uhvatili nakon 15 minuta i vratili u kavez. Niko pritom nije povredjen.

To je drugi incident s vukovima u “Beo zoo vrtu” za mesec dana. Vuk koga je 20. aprila volonterka šetala medju posetiocima, ogrebao je jednu dvogodišnju devojčicu.

IZVOR:BETA

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

six − six =