I „Železnice Srbije“ prodaje automobile

0
636
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Državno preduzeće Železnice Srbije najavilo je danas da će prodati 170 službenih automobila i drugih drumskih vozila.

Preduzeće ističe da 120 vozača službenih automobila neće ostati bez posla. U skladu sa stručnom spremom, biće im ponuđena druga radna mesta prvenstveno u radionicama za održavanje voznih sredstava i u građevinskoj delatnosti.

Svih 170 drumskih vozila prodaće se na javnim licitacijama, a novac će biti uložen u održavanje železničke infrastrukture i železničkih voznih sredstava.

Samo na gorivu i amortizaciji za vozila koja će se prodati, godišnja ušteda će biti oko 100 miliona dinara, izjavio je generalni direktor Železnice Srbije Dragoljub Simonović.

Direktor je sa saradnicima odredio spisak vozila koja će biti otpisana i prodata kao polovna, a na spisku je najviše službenih automobila korišćenih u Beogradu.

„Doneli smo odluku da više ni jedan direktor ne može da koristi službeni automobil bez saglasnosti generalnog direktora ili direktora direkcija. Svi službeni automobili su sada pod stalnim nadzorom ‘Kol centara za drumska vozila’ na nivou železničkih regiona, tako da sada mogućnost njihove zloupotrebe gotovo i da ne postoji“, rekao je Simonović

BLIC.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR